Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džordans: "Komandai Fetels nav vajadzīgs ātruma dēļ"

Juris Grīns
Juris Grīns

Džordans: "Komandai Fetels nav vajadzīgs ātruma dēļ"
Foto: @TommyWTF1

Kādreizējais F1 komandas īpašnieks Edijs Džordans uzskata, ka "Aston Martin" izvēlējās slēgt līgumu ar Sebastianu Fetelu nevis tādēļ, ka viņš būtu ļoti ātrs pilots, bet gan tādēļ, ka var sniegs lielas zināšanas mašīnas uzlabošanā. Tāpat Fetelam šī ir laba iespēja strādāt pie savas līdzšinējās komandas "Ferrari" galvenās konkurentes "Mercedes".

Jau pirms 2020. gada sezonas starta kļuva zināms, ka Fetels pie jauna līguma ar "Ferrari" netiks. Vācietim tobrīd bija daudzas opcijas, tostarp potenciāla iespēja atgriezties "Red Bull", bet viņš laikus izvēlējās piekrist sadarbībai ar "Aston Martin" komandu, kas līdz šim bija zināma kā "Racing Point". Jaunais īpašnieks Lorenss Strols komandā investē lielus līdzekļus, cerot to padarīt vēl ātrāku.

"Komanda izvēlējās Fetelu viņa, kā četrkārtējā pasaules čempiona, zināšanu dēļ," uzskata Džordans. "Varu to teikt no savas pieredzes. Kad Deimons Hils ieradās manā komandā, viņam nebija obligāti jābūt ātrākajam pilotam, bet viņam bija ārkārtīgi daudz zināšanu, viņš bija ļoti talantīgs un prata ar savām zināšanām dalīties, lai mēs varētu uzbūvēt labāku mašīnu. Domāju, ka tieši šajā jomā arī Fetels būs ļoti spēcīgs. Un līdz ar to rezultātā arī komanda kļūs spēcīgāka."

Džordans arī uzskata, ka savu jauno komandu Fetels izvēlējies ļoti apdomīgi. Viņam tas nozīmē iespēju strādāt "Mercedes" rūpnīcas paspārnē, kamēr "Mercedes" tagad varēs iegūt zināšanas, ko Fetels ieguva ilgus gadus strādājot pie tās lielākās konkurentes "Ferrari".

"Nav nekādu šaubu, ka Fetels izlēma šai komandai pievienoties "Mercedes" dēļ," uzskata Džordans. "Šī gan nav "Mercedes" rūpnīcas komanda, bet starp abām pusēm pastāv ļoti cieša sadarbība. Arī "Mercedes" bez šaubām gribēja, lai Fetels ir daļa no projekta, tas ir pavisam droši."

Lai gan šogad faktiski tiks startēts ar pērnās sezonas mašīnām, jo tehniskie noteikumi nav mainījušies un pieļaujami vien nelieli uzlabojumi, "Aston Martin" komanda paziņojusi, ka izmantojusi abas tai pieejamās uzlabojumu kvotas, kā rezultātā Fetels un otrs pilots Lānss Strols tiks pie pilnīgi jaunām šasijām. Pērn komanda ieguva ceturto vietu kopvērtējumā, tikai septiņus punktus atpaliekot no trešās vietas.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

     [+] [-]

, 2021-02-09 11:21, pirms 3 gadiem
vecajam ir vecuma marasms.
Feteļš un attīstīt formulu? Tur pat zirgam jāsmejas.
It sevišķi 2014. un 2020.gada sezonas parādīja, kā viņš var palīdzēt attīstīt formulu, kad komandai tas bija visvairāk vajadzīgs.