Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Tehniskais direktors: "Gaidījām, ka šī gada "Red Bull" modelis būs ātrāks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tehniskais direktors: "Gaidījām, ka šī gada "Red Bull" modelis būs ātrāks"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" šī gada mašīna nav tik ātra, kā komanda starpsezonā bija gaidījusi, tajā pašā laikā konkurenti snieguma ziņā pietuvoties spējuši vēlāk nekā prognozēts, paudis komandas tehniskais direktors Pjērs Vašs.

Pērn "Red Bull" neuzvarēja tikai vienā posmā, taču, tā vietā, lai gulētu uz lauriem, jaunajam modelim veica būtiskas izmaiņas, cerot to padarīt vēl daudz ātrāku.

Jautāts, vai RB20 modelis ir tik labs, kā bija cerēts, Vašs atzina: "Es teiktu, ka ne gluži. Esam uzlabojuši mašīnu, salīdzinot ar pagājušo gadu, par to šaubu nav, bet dažās jomās neesam to izdarījuši tik labi, kā cerējām. Sevišķi, ja runājam par veiktspēju ātrajos līkumos. Jūtams progress vērojams vidēji ātrajos un lēnajos līkumos. Bet, ja skatāmies konkurentu sniegumu, šobrīd esam kļuvuši salīdzinoši vājāki ātrajos līkumos. Esam vāji braukšanā pa līkumu apmalēm, bet tā tas bija arī pagājušajā gadā. Šajā ziņā neesam spējuši veikt tik lielus uzlabojumus, kā gribējām."

Pēc absolūti dominējošas sezonas pagājušajā gadā, šogad "Red Bull" gaidījusi, ka konkurentiem būs izdevies pietuvoties. Šobrīd tas ir noticis, taču ne tik ātri, kā varēja domāt.

"Ja godīgi, gaidījām, ka konkurence nāks ātrāk," atklāj Vašs. "Kad uzsākām 2022. gada sezonu, mūsu mašīna nebija ātrākā. Tās sezonas sākumā ātrākā mašīna bija "Ferrari". Prognozējām, ka 2023. gadā būs milzīga sāncensība, bet tas nenotika. Arī šogad domājām, ka spēcīga konkurence būs vairāk vai mazāk jau no paša sākuma, jo šo noteikumu ietvaros ir ierobežotas iespējas atrast lielu pārspēku. Pēc pirmajiem četriem, pieciem posmiem pārējie atguvās. Ar nelielu aizkavēšanos, jo bijām to gaidījuši jau pašā sākumā."

Tehnisko pārsvaru sezonas sākumā lieliski prata izmantot Makss Verstapens. Lai gan pēdējos četros posmos viņš nav uzvarējis ne reizi un tikai vienreiz kāpis uz pjedestāla, kopvērtējumā ir 78 punktus priekšā tuvākajam sekotājam Lando Norisam no "McLaren". Konstruktoru kausā "Red Bull" pārsvars pār "McLaren" ir tikai 42 punkti, kas vislielākajā mērā izskaidrojams ar Serhio Peresa katastrofāli vājo sniegumu šosezon.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv