Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komanda: "Labākas alternatīvas par Peresu nav"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komanda: "Labākas alternatīvas par Peresu nav"
Foto: Motorsport.com

Izskanēja versija, ka "Red Bull" paturējusi Serhio Peresu sastāvā tikai tādēļ, ka to komandai lūguši F1 čempionāta īpašnieki "Liberty Media". Helmuts Marko to noliedz, sakot, ka šobrīd neesot labākas alternatīvas meksikāņu pilotam.

Daudzi bija pārliecināti, ka Peress savu vietu "Red Bull" sastāvā zaudēs jau pirms nākamā F1 posma, kas augusta beigās notiks Zandvortā. Tomēr uzreiz pēc Beļģijas GP, kur Peress startēja otrais un finišēja septītais, čempionvienība paziņoja, ka sastāvu nemainīs, lai arī braucēja vājā snieguma dēļ ir reālas izredzes zaudēt cīņā par šī gada Konstruktoru kausu. Pēdējos astoņos posmos viņš guvis tikai 28 punktus. Arī pilotu programmas vadītājs Marko pirms iepriekšējā posma sacīja, ka Peresa nākotne tiks izlemta vasaras atvaļinājumu laikā.

Parādījās ziņas, ka F1 čempionāta vadība lūgusi Peresu neatlaist, ņemot vērā, ka priekšā ir Meksikas GP posms, kurā šim pilotam ir ārkārtīgi daudz vietējo atbalstītāju. Marko to noliedz.

"Ziņas, ka viņš paliek sastāvā dēļ "Liberty Media" nodomiem, lai viņš startētu Meksikā, nav patiesas," austriešu medijam "Speedweek" sacīja Marko. "Viņi pavisam noteikti grib, lai viņš startētu savā māju posmā, bet mūsu lēmums par pilotu nebalstās uz "Liberty Media" nolūkiem."

Uz Peresa vietu pretendēja gan RB piloti Daniels Rikjardo un Juki Cunoda, gan jaunais talants Liams Lavsons.

"Serhio turpinās braukt ar "Red Bull" mašīnu pēc vasaras brīvdienām, par cik būs sacīkstes trasēs, kurās pagājušajā gadā viņam gāja labi," skaidro Marko. "Mēs paļaujamies uz stabilitāti. Tāpat viņš laiku pa laikam parāda labu sniegumu. Pagājušās nedēļas nogalē Beļģijā viņš sestdien bija ļoti ātrs un uzrādīja trešo rezultātu. Serhio startēja otrais un, balstoties uz mūsu aprēķiniem, trešā vieta bija iespējama. Bet redzējām, ka viņa riepas bija vairāk nolietojušās, nevarēja braukt ar pilnu gāzi. Mums bija divi vidēji cieto riepu komplekti un viens cieto riepu komplekts, kamēr konkurentiem bija divi cieto un viens vidējo riepu komplekts. Tas, iespējams, bija izšķirošais moments. Peresam nav jākļūst ātrākam, tikai stabilākam. Un ņemot vērā pieejamās alternatīvas, viņš aizvien ir mūsu labākais risinājums."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv