Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Itāļu mediji: Ņūvijs pievienosies "Aston Martin" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Itāļu mediji: Ņūvijs pievienosies "Aston Martin" komandai
"Aston Martin" pilots Fernando Alonso un Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Vairāki respektabli Itālijas mediji vēsta, ka izcilais F1 inženieris Adrians Ņūvijs, pēc aiziešanas no "Red Bull", nākamgad pievienosies "Aston Martin" komandai, kas pirms kāda laika viņam izteica finansiāli ļoti dāsnu piedāvājumu.

"Aston Martin" īpašnieks Lorenss Strols esot pārliecinājis Ņūviju, ka komandai izdosies īstenot savus ambiciozos plānus iesaistīties cīņā par F1 čempiontituliem. Kanādiešu uzņēmējs solījis investēt F1 infrastruktūrā vienu miljardu ASV dolāru (USD), kamēr Ņūvijam par četru gadu darbu piedāvājis 100 miljonus.

Ņūvijs arī esot ieinteresēts turpināt sadarbību ar "Honda", kas līdz šim dzinēju frontē bijusi "Red Bull" komandas sabiedrotā. Kā zināms, no 2026. gada "Honda" savus motorus piegādās "Aston Martin", turklāt sadarbosies tikai ar Strolam piederošo komandu.

Tādi avoti kā itāļu "Autosprint" un "Corriere dello Sport" raksta, ka oficiālais paziņojums par Ņūvija nākotni gaidāms jau septembrī. Darbu jaunajā komandā viņš varēs uzsākt 2025. gada pavasarī.

Nav noslēpums, ka Ņūviju vēlas iegūt arī "Ferrari" komanda, turklāt mēģinājums pierunāt viņu tai nav pirmais. Topošais Maranello vienības pilots Luiss Hamiltons daudz slavējis britu inženieri, tomēr izskatās, ka "Ferrari" arī šoreiz nebūs izdevies iecerētais.

Iepriekš tika rakstīts, ka Ņūvijs nevēlas pārcelties uz dzīvi Itālijā no dzimtās Anglijas. Tikmēr "Aston Martin" bāze atrodas vien dažu desmitu kilometru no "Red Bull" konstruktora tagadējās darba vietas. Cik zināms, ar Ņūviju runājušas arī "McLaren" un "Williams" komandas.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv