Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso ātrākais otrajā treniņā, Verstapens piedzīvo tehniskas problēmas

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso ātrākais otrajā treniņā, Verstapens piedzīvo tehniskas problēmas
Fernando Alonso. Foto: f1.com

Kanādas GP otrajā treniņā ātrāko laiku uzrādīja Fernando Alonso, bet pēc tam sākās lietus, kas nevienam neļāva "Aston Martin" pilotu atbīdīt zemāk. Ar tehniskām problēmām saskārās F1 kopvērtējuma līderis Makss Verstapens.

Treniņam sākoties, lietus nedaudz smidzināja, bet piloti varēja izmantot mīkstā sastāva slikus. Lai gan pirmajā pozīcijā pabija arī citi braucēji, Alonso bija līderis lielāko treniņa daļu, pirms spēcīga lietus atgriešanās vairākkārt uzlabojot savu apļa laiku. Par spīti prognozēm, ka nokrišņi sāksies kuru katru brīdi, pirmo pusstundu tie netraucēja pilotiem veikt treniņus.

Abas "Aston Martin" mašīnas iekļuva pirmajā trijniekā, Alonso sasniedzot labāko laiku, bet Lensam Strolam ieņemot trešo vietu. Starp viņiem iespraucās "Mercedes" pārstāvis Džordžs Rasels, kurš no līdera atpalika nepilnu pussekundi.

Šarls Leklērs no "Ferrari" sasniedza ceturto rezultātu, bet piesaistīja tiesnešu uzmanību, kad trasē izbrauca ar vidēji slapjā laika riepām, lai gan trase vēl nebija pasludināta par slapju. Viņam nācās atgriezties boksos, lai uzmontētu korektas riepas.

Verstapens palika vien 18. vietā. "Red Bull" pilots ziņoja, ka jūtama deguma smaka, kas riepu maiņas laikā pievērsa mehāniķu uzmanību. Atklājās, ka mašīnai ir problēmas ar enerģijas atjaunošanas sistēmu. Tikmēr pirmā treniņa ātrākais pilots Lando Noriss šoreiz bija vislēnākais.

Vairāki braucēji mitrajā trasē pieļāva kļūdas, ieskaitot Leklēru, tomēr būtiski incidenti nenotika.

Trešā treniņa sākums gaidāms šodien plkst. 19:30 pēc Latvijas laika, kamēr kvalifikācijas sākums plkst. 23:00.

Kanādas GP otrais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-06-08 10:43, pirms 2 nedēļām
Šarls Leklērs no "Ferrari" sasniedza ceturto rezultātu, bet piesaistīja tiesnešu uzmanību, kad trasē izbrauca ar vidēji slapjā laika riepām, lai gan trase vēl nebija pasludināta par slapju.

WTF... kas tas par noteikumu? Kopš kuriem laikiem? Tad jau slikus arī nevar montēt, ja trase pasludināta par slapju....