Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Turcijas GP jau 2026. gadā varētu atgriezties F1 kalendārā

Juris Grīns
Juris Grīns

Turcijas GP jau 2026. gadā varētu atgriezties F1 kalendārā
Foto: Motorsport.com

Stambulas F1 trase ir nonākusi jaunu īpašnieku rokās, kas Turcijas "Grand Prix" iecerējuši atgriezt pasaules čempionāta kalendārā uz 2026. gadu.

F1 kalendārā Turcija pirmo reizi ienāca 2005. gadā, un posms tur tika rīkots līdz 2011. gadam. Pēc tam Stambulā sacensības notika arī pandēmijas laikā 2020. un 2021. gadā, kad daudzviet posmus rīkot nebija iespējams. Situācijai mainoties, citu posmu rīkotāji par atrašanos kalendārā varēja maksāt vairāk, līdz ar to Turcijas GP atkal pazuda no F1 skatuves.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Mohameds ben Sulajems nesen tikās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu un viens no apspriestajiem jautājumiem bija F1 posma rīkošana šajā valstī. Galīgo lēmumu pieņems F1 čempionāta vadība.

Tiesības nākamos 30 gadus pārvaldīt Stambulas trasi ieguvis uzņēmums "Can Bilim Egitim Kurumlari A.S.". Šī kompānija daļēji pieder "Pirelli" Turcijas filiāles priekšsēdētājai Lalei Canderei. Vietējais medijs "Habertunk" vēsta, ka tiesības izmantot Stambulas trasi trīs desmitgades izmaksājis nepilnus 109 miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv