Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Briatore atbalsta Arivabenes atlaišanu no "Ferrari" vadītāja amata

Juris Grīns
Juris Grīns

Briatore atbalsta Arivabenes atlaišanu no "Ferrari" vadītāja amata
Jaunais "Ferrari" boss Matija Binoto. Foto: Scuderia Ferrari

Bijušais "Benetton" un "Renault" komandu boss Flavio Briatore uzskata, ka "Ferrari" rīkojusies pareizi, atstādinot no amata līdzšinējo vadītāju Mauricio Arivabeni. Sākotnēji informācija par to parādījās Itālijas medijos, bet vēlāk pirmdien komanda to apstiprināja oficiāli.

Vadītāja maiņa visdrīzāk nebūtu notikusi, ja "Ferrari" pagājušajā F1 sezonā iegūtu nevis otro, bet pirmo vietu čempionātā.

"Pagājušajā gadā "Ferrari" bija viss, lai uzvarētu čempionātā, taču komanda to neizdarīja," intervijā itāļu medijam "Adnkronos" stāsta Flavio Briatore. "Kad netiek izcīnītas uzvaras, viss sāk mainīties un domāju, ka tie, kas vadīja "Ferrari" komandu, to apzinājās."

Par "Ferrari" jauno vadītāju kļuvis Matija Binoto, kurš kopš 2016. gada strādāja par tehnisko direktoru.

"Binoto nevainojami paveica savu darbu kā tehniskais direktors," uzsver Briatore. "Pagājušajā sezonā "Ferrari" bija ļoti laba mašīna, ļoti ātra. Ar citādām vadīšanas metodēm komandas pilotu varētu būt nodrošinājuši titulu. Redzēsim, kādu darbu viņš paveiks komandas vadītāja amatā, taču nedomāju, ka viņš arī turpmāk pildīs tehniskā direktora pienākumus."

Oficiālajā paziņojumā "Ferrari" gan pauda, ka tieši Binoto aizvien būs tas, kurš vadīs tehnikas attīstīšanas procesus. Tikmēr itāļu "La Gazzetta dello Sport" un vācu "Bild" vēsta, ka par jauno tehnisko direktoru visticamāk tiks iecelts Lorēns Mikīss, kuru komanda pērn skandalozi pievilināja no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) vadošajām aprindām.

Klīst runas, ka pirms savas nāves pagājušajā gadā jau bijušais "Ferrari" rūpnīcas prezidents Serdžio Markione esot meklējis veidu kā atlaist Arivabeni, lai viņa vietā ieceltu Binoto.

Izmantotie resursi:
gptoday.net