Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Lielbritānijas GP notiks Silverstonā

Oficiāli: Lielbritānijas GP notiks Silverstonā
Lielbritānijas GP arī nākamgad notiks Silverstonā
Foto: AFP/Scanpix

Pēc pāris nedēļu ilgām diskusijām starp trases īpašniekiem un Bērniju Eklstonu šodien kļuvis zināms, ka Lielbritānijas GP turpmāk 17 gadus notiks Silverstonā.

Sākotnēji Doningtonas trases saimnieki noslēdza līgumu par F-1 Lielbritānijas "Grand Prix" rīkošanu uz 17 gadiem. Šis līgums stātos spēka no 2010. gada, taču oktobra beigās Eklstons pacietības mērs bija pilns un viņš paziņoja, ka "Lielbritānijas GP nenotiks Doningtonā, jo trases īpašnieki vairākas reizes neievēroja termiņu, kuru F-1 turpināja pagarināt. (Trases īpašnieki nebija pildījuši saistības un laicīgi sagādājuši nepieciešamos līdzekļus – aut.).

Taču šorīt British Racing Drivers Club (BRDC) īpašnieki paziņojuši, ka viņi panākuši vienošanos ar F-1 par Lielbritānijas GP posma organizēšanu. Tāpat arī šajā trasē nākamgad notiks ''MotoGP'' sacensības.

''Silverstonas nosaukumus kā motorsporta mājas beidzot ir piepildījies,'' skaidro BRDC prezidents Deimons Hils. ''Šī ir visa motorsporta vieta. Visi BRDC mīl motorsportu un mēs labprāt šeit rīkotu Lielbritānijas posmu ''Moto GP'' klasē. Nav viegli noslēgt līgumu par šāda liela pasākuma rīkošanu, jo tas prasa lielu atbildību, taču BRDC grib turpināt šo sadarbību. Visi apzinās, ka Lielbritānijas GP nav tikai parasts sporta pasākums - tā ir milzīga industrija. Ja mēs to zaudētu, iespējams, šāda iespēja mums vairs nerastos. Nākamgad mēs gribam palielināt skatītāju skaitu, labāku publikas piekļūšanu un citas lietas.''

Izmantotie resursi:
autosport.com

Vai tevi apmierina šāds F-1 lēmums?

  • 55

  • 14


  +2 [+] [-]

, 2009-12-07 14:40, pirms 15 gadiem
Da man pie švilpes kurā anglijas trasē notiks,vot ja būtu jāizvēlās starp Silverstonu un Biķerniekiem,vot tā jau cita ģela!!!

  -2 [+] [-]

, 2009-12-07 15:16, pirms 15 gadiem
Oficiali, itseviski F1

  +1 [+] [-]

, 2009-12-07 15:31, pirms 15 gadiem
redz ko var panākt Lielbritānijā, kad FIA prezidents nav brits...Makss nevarēja Berniju piespiest šādu soli spert, bet Tods gan!

     [+] [-]

, 2009-12-07 16:09, pirms 15 gadiem
Yes, yes, yes.
Tas nozīmē tikai plusus.

  -1 [+] [-]

, 2009-12-07 17:01, pirms 15 gadiem
nu 17 gadu līgums ir slikti, arī ar Doningtonu tik ilgi tas būtu slikti. Ta stikai pierāda to ka F1 ir pat ļoti stagnējošs sājā ziņā. Būtu taču daudz interesantāk, ja sacensību kalendārs katru gadu krasi mainītos. Ja F1 neizvirzītu pārāk augstas prasības trasēm, tad varētu parādīties daudzi jauni posmi vecās trasēs(piemēram Andersdorpā, Brno u.c), bet tagad obligāti jāceļ jauna.
Stūlbi, ka sacīkšu dauzdveidība pazūd biznesa intrigās.