Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels paraksta ilgtermiņa līgumu un no nākamās sezonas startēs "Mercedes" formulā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rasels paraksta ilgtermiņa līgumu un no nākamās sezonas startēs "Mercedes" formulā
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Nākamajā sezonā F1 komandu "Mercedes" pārstāvēs divi piloti no Lielbritānijas. Pasaules čempionam Lūisam Hamiltonam pievienojies Džordžs Rasels, kurš parakstījis ilgtermiņa līgumu.

Izmaiņas "Mercedes" komandā bija sagaidāmas, un prognozes apstiprinājās pirmdien, kad līdzšinējais otrais pilots Valteri Botass pavēstīja, ka nākamajā sezonā pievienosies "Alfa Romeo". Pēdējos gados dominējošā "Mercedes" komanda lēmumu bija pieņēmusi, un šodien pavēstīts par Džordža Rasela pievienošanos.

23 gadus vecais Rasels kopš 2019. gada pārstāv "Williams" un aizvada savu līdz šim sekmīgāko sezonu. Augustā Spā trasē Beļģijā viņš lietus kvalifikācijā ieguva šokējošu otro vietu, atpaliekot tikai no Maksa Verstapena. Lietus nemitējās, tāpēc sacīkstēs tika aizvadīti vien divi apļi aiz drošības mašīnas. Tādējādi Rasels varēja kāpt uz goda pjedestāla otrā pakāpiena.

Rasels jau aizvadījis vienas sacīkstes "Mercedes" formulā. Pagājušajā sezonā Lūiss Hamiltons Covid-19 infekcijas dēļ nevarēja startēt Sahiras "Grand Prix", un viņu aizvietoja tautietis. Rasels kvalifikācijā piekāpās tikai Botasam, bet startā ieguva vadību un traucās pretī savai pirmajai uzvarai karjerā. Tomēr "Mercedes" rupja kļūda pitstopā Raselam maksāja dārgi un viņš finišēja tikai devītajā vietā.

"Man šī ir īpaša diena gan personīgi, gan profesionāli. Priecājos, ka pievienošos "Mercedes", kas man ir liels solis uz priekšu, taču tas nozīmē atvadīšanos no draugiem "Williams" komandā," teica Rasels. "Gaidot nākamo sezonu, es melotu, ja teiktu, ka negaidu to ar nepacietību. Tā ir milzu iespēja. Iespēja, ko gribu satvert ar abām rokām. Taču neloloju ilūzijas un saprotu, ka manā priekšā ir liels izaicinājums un vairākas mācību stundas."

"Mercedes" izcīnījusi septiņus F1 konstruktoru kausus pēc kārtas. Šajā sezonā gan pārsvars sarucis. "Mercedes" joprojām ir pirmā komandu ieskaitē, bet pilotu kopvērtējumā līderis ir "Red Bull" pilots Verstapens, kuram trīs punktus aiz muguras seko Hamiltons.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...

  +2 [+] [-]

, 2021-09-07 13:15, pirms 3 gadiem
Cerams, ka Rasels izpogās Hamiltonu, nevis būs kā Botass, kuram neko neļāva darīt, ja tas kaitēja Hamiltonam...

     [+] [-]

, 2021-09-07 14:23, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Cerams, ka Rasels izpogās Hamiltonu, nevis būs kā Botass, kuram neko neļāva darīt, ja tas kaitēja Hamiltonam...
Cipa seit kautkas mainisies, Hamiltons joprojam bus Nr 1 komanda

     [+] [-]

, 2021-09-07 17:36, pirms 3 gadiem
Domāju ka iespēju dos, lai būtu iemesls samazināt Hamiltona astronomisko algu, ka ari Raselam nav ko zaudēt, ja Mercedes viņu pēkšņi izmet, Raselu paķers tas par RB, kur vel pieminēt pārējās.

     [+] [-]

, 2021-09-07 18:38, pirms 3 gadiem
Daudz kas būs atkarīgs no šīs sezonas titula iznākuma un kāda būs Hamja motivācija turpmāk. Ja nākamgad Rasels sāks pogāt Hami ārā jau kvaļos ...

     [+] [-]

, 2021-09-07 19:37, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Cerams, ka Rasels izpogās Hamiltonu, nevis būs kā Botass, kuram neko neļāva darīt, ja tas kaitēja Hamiltonam...
Viena tante internetā teica...
Pirms Nīderlandes GP Sky studijā bija Batons un Rosbergs, kuri abi minēja, ka Hamiltons komandā neprasa īpašas priekšrocības. Batons stāstīja, ka tad, kad Mclaren viņam piedāvāja līgumu, viņam bijis tikai viens jautājums komandai - vai šī ir Hamiltona komanda? Komandas vadība apsolījusi, ka nosacījumi abiem būs vienādi. Tā beigās arī esot bijis, Batons nevienā brīdī neesot varējis sūdzēties par kaut kādām priekšrocībām Luisam. To pašu tajā pašā brīdī apstiprināja arī Rosbergs.
Cilvēkiem gribās domāt, ka vadošajās komandās visi strādā uz vienu pilotu un otram pamet apgrauztos kauliņus. Tas, ka komandas biedri tādiem pilotiem, kā Hamiltons vai Verstapens netiek līdzi nav komandas politikas jautājums, tikai un vienīgi pašu pilotu nespēja izrādīt pretspēku.
Cita lieta ir tā, ka piloti mēdz iemājot darbinieku simpātijas. Bet tā jau ir cita tēma