Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Uz vietu "Audi" komanda pretendē Botass un potenciālais F1 debitants

Juris Grīns
Juris Grīns

Uz vietu "Audi" komanda pretendē Botass un potenciālais F1 debitants
Valteri Botass. Foto: f1.com

Potenciālo "Audi" vienības pilotu kandidatūras uz atlikušo brīvo vietu sarukušas līdz divām. Uz to pretendē viens no šī brīža pieredzējušākajiem F1 pilotiem, kā arī potenciālais debitants.

Medijs "RacingNews365" vēsta, ka uz vietu "Audi" komandā 2026. gada sezonā pretendē Valteri Botass un "Formula 2" pilots Gabriels Bortoleto.

Bortoleto pagājušajā gadā kļuva par "Formula 3" čempionu, bet šobrīd ieņem otro vietu F2 kopvērtējumā debijas sezonā pēc aizvadītiem desmit posmiem. Brazīliešu pilots ir "McLaren" jauno braucēju programmā, tomēr šajā vienībā izlauzt ceļu uz F1 čempionātu tuvākajās sezonās viņam neizdosies. Lando Norisam un Oskaram Piastri ir līgumi vismaz līdz 2026. gada beigām, un abi piloti rāda atzīstamu veikumu.

Beļģijas GP nedēļas nogalē Bortoleto menedžmenta komanda veikusi pārrunas ar "McLaren" un zināms, ka runā ar "Audi" par iespējamo pievienošanos "Kick Sauber" sastāvam jau nākamsezon.

19 gadus vecais autosportists ir viens no diviem kandidātiem. Otrs ir pašreizējais "Kick Sauber" pilots Valteri Botass. Viņš bija nopietns pretendents uz vakanto vietu "Williams", taču to jau aizņēmis Karloss Saincs. Iepriekš tika ziņots, ka līgums ar Botasu netiks pagarināts, tomēr pirms Beļģijas GP soms esot informēts no komandas puses, ka paliek starp pretendentiem uz vietu sastāvā 2025. gadā. Kā zināms, kontraktu ar "Audi" jau noslēdzis Niko Hilkenbergs.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv