Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kuri F1 piloti ir vistuvāk starta vietu sodiem?

Juris Grīns
Juris Grīns

Kuri F1 piloti ir vistuvāk starta vietu sodiem?
Foto: f1.com

Makss Verstapens Beļģijas GP izcīnīja pirmo starta vietu, tomēr sacensības sāka no 11. pozīcijas, jo bija saņēmis starta vietu sodu par motoru skaita pārsniegšanu. Šobrīd tuvu sodiem ir arī citi F1 piloti.

Dažādas F1 spēkratos esošās komponentes sezonas laikā atļauts izmantot ierobežotā skaitā. Atļauti četri iekšdedzes dzinēji (ICE), četras turbīnas (TC), četras MGH-H un MGU-H sistēmas, kas motora un izpūtēja radīto karstumu pārvērš enerģijā, tāpat divi kontroles elektronikas (CE) komplekti, divas baterijas (ES) un septiņas izplūdes sistēmas (EX). Tiklīdz šis skaits tiek pārsniegts, seko starta vietu sods.

Beļģijas F1 posmā Verstapens atļauto motoru skaitu pārsniedza jau trešo gadu pēc kārtas, un tas bija plānots komandas lēmums, ņemot vērā, ka Spā-Frankošampas trasē ir labas apdzīšanas iespējas. Šoreiz, saņemot sodu, izdevās aizcīnīties līdz ceturtajai vietai finišā. Tikmēr RB komandas braucējam Juki Cunodam tika mainītas dažādas komponentes, par ko viņš izpelnījās 60 (!) starta vietu sodu un startēja no beigām, punktos netiekot.

Kamēr abi "Red Bull" piloti, arī Serhio Peress, šobrīd izmanto piekto motoru, līdervienības galvenā konkurente "McLaren" abu pilotu gadījumā lieto tikai trešo dzinēju. Būtu gan optimistiski sacīt, ka Lando Norisam un Oskaram Piastri atlikušo desmit posmu laikā varētu izdoties izvairīties no sodu saņemšanas.

Piedāvājam aplūkot, cik ierobežotā skaitā atļautās komponentes šobrīd izmantojuši F1 piloti.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv