Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Šogad "Ferrari" ir mašīna, ar ko varam uzvarēt Monreālas trasē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Šogad "Ferrari" ir mašīna, ar ko varam uzvarēt Monreālas trasē"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Lai gan "Red Bull" ātrums pēdējos posmos ne tuvu vairs nav bijis tāds kā agrāk, Monako GP uzvarētājs Šarls Leklērs uzskata, ka čempionu komanda ātri vien atgūsies un atkal nostādīs sevi favorītes statusā. Tomēr šonedēļ Kanādā tam vēl nevajadzētu notikt.

Maiami trasē uzvaru svinēja "McLaren" pilots Lando Noriss, bet pēc tam Imolā Maksam Verstapenam viņu izdevās pārspēt vien ar niecīgu pārsvaru. Monako ielās uzvarēja "Ferrari" pārstāvis Leklērs, kamēr Verstapens palika sestais. Ir skaidri novērojams, ka "Red Bull" mašīnām nepatīk trases, kurās nav perfekti gluds asfalts, kā arī agresīvi jāizmanto līkumu apmales.

Lai gan Monreālas trasē, kur šonedēļ notiks nākamais F1 posms, uzklāts jauns un gluds asfalts, arī šeit ir būtiski izmantot apmaļu priekšrocības. Atkal tiek prognozēts, ka "Red Bull" būs jāiztur spraiga pretestība no "Ferrari" un "McLaren". Pēc tam čempionāts atgriezīsies Eiropā.

"Tagad mums ir trīs sacīkstes pēc kārtas, kurās būtisku lomu spēlē līkumu apmales un nelīdzens asfalts," saka Leklērs. "Domāju, ka šeit Kanādā tendence būs līdzīga kā iepriekš, bet sākot ar posmu Barselonā "Red Bull" atkal vajadzētu būt soli augstāk. Tomēr es ceru, ka tā nebūs patiesība. Sezonas pirmajā daļā esam paveikuši labu darbu, ņemot vērā, ka esam tikai soli aiz viņiem. Neatpaliekam tālu un neesam zaudējuši daudz punktus, kas ir svarīgākā lieta. Svarīgi koncentrēties pašiem uz sevi un pēc iespējas ātrāk ieviest nākamos mašīnas uzlabojumus, lai turpinātu tuvoties tajās trasēs, kas ir vairāk piemērotas "Red Bull" mašīnām un varētu uz viņiem izdarīt lielāku spiedienu"

Kamēr pilotu ieskaitē otrajā vietā esošais Leklērs zaudē Verstapenam 31 punktu, Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 24 punktus priekšā "Ferrari".

Kanādas posmā pēdējos gados "Ferrari" sekmējies visai labi. 2018. gadā te uzvarēja Sebastians Fetels, bet gadu vēlāk viņš un Leklērs finišēja otrajā un trešajā vietā. Pēc tam pandēmijas dēļ F1 posms Kanādā atgriezās tikai 2022. gadā, kad otro vietu izcīnīja Karloss Saincs. Pagājušajā gadā pēc neveiksmīgas kvalifikācijas "Ferrari" piloti startēja no astotās un vienpadsmitās pozīcijas, bet finišēja ceturtajā un piektajā vietā, Saincam ierindojoties priekšā.

"Pēdējo gadu laikā Kanādā mums pietrūcis mašīnas, ar ko var uzvarēt," skaidro Leklērs. "Pagājušajā gadā bija problēmas kvalifikācijā. Sacīkstē bijām ļoti ātri, bet startējām no pārāk zemām pozīcijām. Uzskatu, ka šogad ir iespēja. Šī nav tā trase, kas izcels "Red Bull" mašīnu stiprās puses. Būsim līdzīgi ātri kā "McLaren" un "Red Bull". Ja izdosies izmantot visu, ko varam, rezultātam vajadzētu būt labākam nekā iepriekšējos gados."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv