Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" cer pievilināt "Ferrari" tehnisko direktoru un bijušo vadītāju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" cer pievilināt "Ferrari" tehnisko direktoru un bijušo vadītāju
Matija Binoto. Foto: Motorsport.com

Turpinot stiprināt savas komandas tehnisko personālu, "Aston Martin" vadība šobrīd cenšas nolīgt "Ferrari" tehnisko direktoru Enriko Kardīli, kā arī bijušo vadītāju Matiju Binoto.

"Aston Martin" īpašnieks Lorenss Strols neslēpj savas ambīcijas komandu aizvest līdz uzvarām F1 čempionātā. Nu tā izteikusi piedāvājumu "Ferrari" tehniskajam direktoram Kardīlem, kurš Maranello vienībā sāka strādāt 2016. gadā.

Pašreizējā šasiju un aerodinamikas nodaļas vadītāja pārraudzībā tapušais "Ferrari SF-24" modelis turklāt sevi jau pierādījis kā viens no ātrākajiem. Šosezon ar to jau sasniegtas uzvaras Melburnas un Monako trasēs.

Nav arī noslēpums, ka Strols mēģinājis pievilināt uz savu komandu arī Adrianu Ņūviju, piedāvājot tam dāsnu atalgojumu. Tomēr neoficiāli zināms, ka Ņūvijs pēc aiziešanas no "Red Bull" raugās "Ferrari" virzienā, līdz ar to Kardīle tagad ir "Aston Martin" lielā cerība.

Tāpat tehnisko personālu britu vienība iecerējuši papildināt ar bijušo "Ferrari" vadītāju Matiju Binoto. Itāļu inženieris "Ferrari" pievienojās tālajā 1995. gadā, bet 2022. gadā to atstāja. Kopš tā laika viņš F1 čempionātā vairs nestrādā, lai gan bijis redzams padokā. "Ferrari" paspārnē Binoto bija kļuvis par dzinēju nodaļas vadītāju, bet 2016. gadā arī par galveno tehnisko darbinieku, pirms 2019. gadā nomainīja Mauricio Arivabeni komandas vadītāja amatā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv