Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Volfs: "Arī tagad ir piloti, kuriem svarīga nauda, nevis mašīna

Volfs: "Arī tagad ir piloti, kuriem svarīga nauda, nevis mašīna
Fernando Alonso. Foto: Alpine

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atzinis, ka ar ātrāko mašīnu vien nepietiek, lai pilots kļūtu par F1 pasaules čempionu, jo ceļā uz tādiem panākumiem nepieciešams būt arī spējīgam pieņemt gudrus lēmumus un kontrolēt savu egoismu.

Šie ir iemesli, kādēļ Lūiss Hamiltons šobrīd ir septiņkārtējs pasaules čempions, kamēr Fernando Alonso savā karjerā spējis gūt tikai divus titulus, uzskata Volfs.

"Tie cilvēki, kuri saka, ka ar Lūisa mašīnu arī varētu būt pasaules čempioni - kāpēc jūs neesat tajā mašīnā? Kāpēc viņš 2013. gadā no "McLaren" pārgāja uz "Mercedes"? Tas bija drosmīgs gājiens. Arī tagad ir piemēri, kad pilotam drīzāk svarīga ir nauda, nevis mašīna," stāsta Volfs.

Alonso ir pilots, kuram tika prognozēti daudzi tituli, tomēr vairāk par diviem viņš tā arī nav spējis sasniegt. Arī "Ferrari" pavadītajās sezonās spānis tā arī nespēja trešo reizi uzvarēt čempionāta kopvērtējumā. Volfs uzskata, ka viens no tā iemesliem ir Alonso pārāk augstais pašvērtējums.

"Fernando bez šaubām ir viens no visu laiku labākajiem pilotiem, kas startējis F1 čempionātā," atzīst Volfs. "Tas ir sarūgtinoši, ka viņš nav ieguvis vairāk par diviem tituliem. Bet šeit ir stāsts par izpratni, ka tu esi daļa no saules sistēmas, nevis pati saule. Daži piloti kļūst neapdomīgi. Viņi nokļūst mediju prožektoru gaismā un sāk ticēt, ka ir saule. Bet tu neesi. Neviens no mums nav. Mēs visi esam satelīti, planētas, kas griežas ap sauli."

Par spīti tam, ka Hamiltons vienīgais visā F1 vēsturē ir sasniedzis 100 izcīnītu uzvaru robežu un panācis leģendāro Mihaelu Šūmaheru arī gūto titulu skaita ziņā, Volfs atzīst, ka viņa pilots nav iemantojis tādu atzinību, kādu būtu pelnījis.

"Manuprāt, Lūiss daudzu iemeslu dēļ netiek novērtēts tik augstu, kā tam vajadzētu būt," saka Volfs. "Domāju, ka tikai tad, kad viņš būs beidzis savu karjeru, cilvēki sāks aptvert viņa sasniegumu apjomu."

Lai gan par Hamiltona iespējamo karjeras beigšanu tiek baumots jau kādu laiku, šobrīd viņam vēl ir līgums ar "Mercedes" komandu līdz 2023. gada beigām. Teorētiski šajā laikā viņš var kļūt pat par desmitkārtēju F1 pasaules čempionu.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...


, 2021-11-10 09:59, pirms 2 gadiem
un to saka par pilotu,kurs pelna 50 mlj un vairak sezona!!!!
, 2021-11-10 11:16, pirms 2 gadiem
"Bet šeit ir stāsts par izpratni, ka tu esi daļa no saules sistēmas, nevis pati saule. Daži piloti kļūst neapdomīgi. Viņi nokļūst mediju prožektoru gaismā un sāk ticēt, ka ir saule. Bet tu neesi. Neviens no mums nav. Mēs visi esam satelīti, planētas, kas griežas ap sauli."

Perfekts Hamiltona raksturojums.
, 2021-11-10 16:26, pirms 2 gadiem
dumbris rakstīja: "Bet šeit ir stāsts par izpratni, ka tu esi daļa no saules sistēmas, nevis pati saule. Daži piloti kļūst neapdomīgi. Viņi nokļūst mediju prožektoru gaismā un sāk ticēt, ka ir saule. Bet tu neesi. Neviens no mums nav. Mēs visi esam satelīti, planētas, kas griežas ap sauli."

Perfekts Hamiltona raksturojums.
Man šķiet, ka šeit Volfs vairāk runā par Alonso, kurš ieies vēsturē, kā ārkārtīgi egocentrisks pilots, kurš karjeras laikā pieļāvis virkni kļūdu izvēloties komandas. Alonso bija visas iespējas būt Hamiltona vietā un braukt Mercedes, taču atteicās no šī piedāvājuma.
, 2021-11-10 20:25, pirms 2 gadiem
Nu vispār tu atkal sarunāji muļķības jau sen Alonso ir citādāks un to apstiprina daudzi komandu dalībnieki. Toties viņa meistarība, ātrums joprojām ir fantastiski un būsim reāli ja viņam būtu Meršu vai RedBull ātruma mašīna, tad pa titulu sistos viņš un Hamiltons.
, 2021-11-10 21:07, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Man šķiet, ka šeit Volfs vairāk runā par Alonso, kurš ieies vēsturē, kā ārkārtīgi egocentrisks pilots, kurš karjeras laikā pieļāvis virkni kļūdu izvēloties komandas. Alonso bija visas iespējas būt Hamiltona vietā un braukt Mercedes, taču atteicās no šī piedāvājuma.
Jāpiekrīt, bet ar piebildi, ka Alonso piedavajumus ir izteikušas teju visas titulu izcinijušas komandas pedejo 20 gadu laikā. Ieskaitot Ferrari un Red Bull vairākas reizes, Mercedes, Brawn un McLaren, par Reniem vispār nerunājot.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.