Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 boss: "Sprinta sacīkstes ir veiksmes stāsts, nākamgad tās rīkosim trešdaļā posmu"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 boss: "Sprinta sacīkstes ir veiksmes stāsts, nākamgad tās rīkosim trešdaļā posmu"
Foto: Motorsport.com

2022. gadā F1 pasaules čempionātā plānots aizvadīt 23 posmus un trešdaļā no tiem varētu tikt aizvadītas sprinta kvalifikācijas sacensības, apstiprinājis Stefano Domenikali.

Jaunais sacīkšu nedēļas nogaļu formāts šogad jau veiksmīgi izmēģināts Silverstounā un Moncā, bet vēl tiks izmantots arī novembrī gaidāmajā posmā Brazīlijā. Kā zināms, pie šāda formāta ierastā kvalifikācija notiek piektdienā, bet izcīnītās starta vietas nosaka, no kuras pozīcijas katrs pilots sestdienā startēs sprinta kvalifikācijā. Savukārt šajās sprinta sacīkstēs tiek noteikts galīgais starta vietu izkārtojums svētdienā gaidāmajām "Grand Prix" sacensībām. Par pirmajām trim vietām, kas gūtas sprinta sacīkstēs, piloti arī saņem punktus (3-2-1).

"Šī gada sākumā teicām, ka jauno formātu izmēģināsim trīs posmos, lai saprastu, kāds būtu pareizākais plāns nākotnei," intervijā "Sky Sports" stāsta "Formula 1" boss Domenikali. "Atsauksmes, ko līdz šim esam saņēmuši, lielākoties bijušas pozitīvas. Promoteri ir ļoti apmierināti, jo jau piektdienā notiek kaut kas jauns un svarīgs, pēc tam arī sestdienā un svētdienā. Īsāk sakot, šis ir veiksmes stāsts. Šādu formātu nākamgad gribam lietot aptuveni trešdaļā posmu."

Domenikali atklāj, ka nākamo sezonu plānots aizvadīt no marta vidus līdz novembra vidum, kas būtu ātrākais sezonas noslēgums pēdējā desmitgadē. Plānots, ka oficiālais 2022. gada čempionāta kalendārs tiks publicēts 15. oktobrī.

Šosezon plānoti 22 posmi, kas jau ir līdz šim F1 vēsturē nebijis sacīkšu skaits, un fināls gaidāms 12. decembrī Abū Dabī. Šogad klāt nākuši jauni posmi Saūda Arābijā un Katarā, kas pēc tam kalendārā atgriezīsies 2023. gadā, bet nākamgad jaunums būs posms ASV pilsētā Maiami, līdz ar to posmu skaits būs jau 23.

Izmantotie resursi:
standart.co.uk

Kā vērtē sprinta kvalifikācijas sacīkšu formātu?

  • 52

  • 8