Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kvjats: "Nesaprotu, par ko Albonu tā slavē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvjats: "Nesaprotu, par ko Albonu tā slavē"
Daņils Kvjats. Foto: Scuderia Toro Rosso

"Toro Rosso" pilots Daņils Kvjats izteicis neizpratni par to, kādēļ Aleksa Albona sniegums viņa pirmajās sacīkstēs "Red Bull" sastāvā tiek ļoti slavēts.

Pēc tam, kad uz "Toro Rosso" tika nosūtīts Pjērs Gaslī, Beļģijas posmā par Maksa Verstapena komandas biedru kļuva sezonas debitants Albons. Pēc starta vietu soda saņemšanas par jaudas agregāta maiņu, sportists startēja no 17. pozīcijas, bet finišēja piektais, kas gan ir pateicoties arī vairāku konkurentu neveiksmēm sacensību izskaņā. Kvjats tikmēr startēja no 19. vietas, bet finišēja septītais, arī paceļoties uz augšu par 12 pozīcijām.

"Es nezinu, kādēļ viņa startu sauc par tik labu," saka krievu pilots. "Viņš 36 apļus brauca man aizmugurē ar "Red Bull" mašīnu, lai gan startēja man priekšā. Nezinu, varbūt nākotnē viņš spēs pabraukt labāk. Spā trasē mēs savā starpā cīnījāmies visā sacīkšu garumā. Jā, ja viņš tādu sniegumu parādītu ar "Toro Rosso" formulu, tās viņam būtu bijušas apbrīnojamas sacīkstes, bet viņš startēja "Red Bull" sastāvā."

Lai gan Kvjats uzskata, ka piektā vieta bijis maksimums, ko Albons varējis sasniegt noteiktajos apstākļos, viņš arī uzskata, ka paša sniegums būtu slavējams vēl vairāk.

"Es tikai izsaku savu komentāru par to, ko redzēju," skaidro Kvjats. "Iespējams, tas bija maksimums, ko ar to mašīnu tajā dienā varēja paveikt. Bet fakts ir tāds, ka mēs abi cīnījāmies un sacīkšu lielāko daļu es noturēju aiz muguras "Red Bull" mašīnu. Un Spā trasē mašīnai ir ļoti liela nozīme. Ja godīgi, man šīs sacensības sagādāja lielu gandarījumu."

Atgriešanās sezonā Kvjats rāda atzīstamu sniegumu, vienreiz pat kāpis uz pjedestāla un ar 33 punktiem ieņem astoto vietu kopvērtējumā. Albons šobrīd guvis 26 punktus un ir desmitais.

Izmantotie resursi:
Motorsport Week - The latest motorsport news!

     [+] [-]

, 2019-09-06 08:27, pirms 5 gadiem
Kozjol!! Savā slāvu prātā pat neaptver, ka salīdzināt sevi ar vairāku gadu pieredzi F-1 un debitantu jau ir paskaidrojums, kāpēc slavina debitantu Albonu, nevis "pusveterānu"Kvjatu.