Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" prognozē komandai smagu nedēļas nogali Monreālas trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" prognozē komandai smagu nedēļas nogali Monreālas trasē
Foto: f1.com

Monako ielu trasē "Red Bull" piedzīvoja komandas grūtāko sacīkšu nedēļas nogali šajā sezonā, bet Makss Verstapens un arī Helmuts Marko prognozē, ka šonedēļ Kanādas posmā problēmas turpināsies.

Monako trasē Verstapens startēja un finišēja sestajā vietā. Ja neskaita izstāšanos šogad Austrālijā, bez pjedestāla čempions iepriekš bija palicis vien pērn Singapūrā un dažās sacīkstēs 2022. gada sezonā. Serhio Peress Monako GP pat nepārvarēja pirmo kvalifikācijas kārtu, bet drīz pēc sacensību starta smagi avarēja.

Īpašas problēmas "Red Bull RB20" spēkratam ir trasēs, kur lielu lomu spēlē līkumu apmales. Tā tas būs arī šonedēļ Monreālas trasē, kas pirms gaidāmā posma arī par jaunu noasfaltēta.

"Jāgaida un jāskatās, kā būs," saka Verstapens, jautāts par komandas izredzēm uzvarēt Kanādas posmā. "Trasē arī ir jauns asfalts, un tas vienmēr sarūpē kādus pārsteigumus. Varbūt šī iemesla dēļ tā nebūs mūsu labākā nedēļas nogale, bet, iespējams, nedaudz labāka kā Monako."

Skaidri redzams, ka pēdējā laikā "Ferrari" un "McLaren" izdevies ievērojami progresēt veiktspējas ziņā, kamēr "Red Bull" ar savas mašīnas uzlabošanu un būtiskāko problēmu novēršanu nesokas tik labi.

"Manuprāt, mēs visu ņemam ļoti nopietni, bet dažreiz lietas nav ļoti viegli izlabot," atzīst Verstapens. "Bet mēs strādājam ar pilnu jaudu. Domāju, ka mašīnas ātrums nav vienīgā lieta, pie kā jāstrādā. Monako es būtu gribējis būt pirmo trīs vietu ieguvēju preses konferencē, bet toreiz mēs to nebijām pelnījuši. Tā tas šobrīd ir."

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko atzīst, ka ievērojami atšķiras tas, kā RB20 modelis uzvedas uz līkumu apmalēm simulatorā un pēc tam reālajā trasē.

"Ja mēs izmainītu mašīnas augstumu, zaudētu piespiedējspēku," skaidro Marko. "Tādēļ šajā jomā esam ierobežoti. Kad konstruējām šo auto, koncentrējāmies uz aerodinamikas efektivitāti. Tomēr mēs aizvien uzskatām, ka mums ir priekšrocības tādās tradicionālās trasēs kā Barselona. Ja nē, tad mums ir patiesi lielas problēmas."

Tā kā arī Monreālas trasē pilotiem agresīvi jābrauc uz apmalēm, Marko prognozes nav iepriecinošas: "Mēs zinām, kas ir mūsu problēmas, bet nesaprotam, kāpēc tās ir. Tāpat bija 2023. gadā Singapūrā. Uz Kanādu dosimies ar savādākiem pamata regulējumiem, lai mašīna nebūtu tik "stīva" kā Monako. Toreiz tas mums praktiski maksāja visus pirmās dienas treniņbraucienus. Tomēr trasēs, kurās neesam tik konkurētspējīgi, vienmēr varam paļauties uz Verstapena faktoru. Makss šobrīd ir savā labākajā formā un spēj ietekmēt rezultātus."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv