Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels un Verstapens ātrākie Maiami treniņos, Leklērs avarē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rasels un Verstapens ātrākie Maiami treniņos, Leklērs avarē
Šarls Leklērs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

F1 pasaule gatavojas sezonas piektajam posmam – Maiami "Grand Prix". Šonakt aizvadīti pirmie un otrie treniņbraucieni, labākos laikus sasniedzot attiecīgi Džordžam Raselam un Maksam Verstapenam.

Pirmajos treniņbraucienos ar mīkstajām riepām visātrākais bija Džordžs Rasels, kurš par 0,212 sekundēm apsteidza "Mercedes" komandas biedru Lūisu Hamiltonu. "Ferrari" pirms došanās uz Ameriku uzlaboja formulas grīdu, un jaunievedums palīdzēja Šarlam Leklēram būt trešajā vietā, bet Karlosam Sainsam – piektajā. Starp viņiem – Makss Verstapens.

Otrajos treniņos tieši Verstapens bija pats ātrākais, Sainsam no viņa atpaliekot 0,385 sekundes. Trešais bija Leklērs, bet desmit minūtes līdz sesijas beigām viņa avārijas dēļ tika izkārti sarkanie karogi. Monako pilots nesavaldīja formulu, nobloķēja riteņus un astotajā līkumā nonāca barjerā.

Arī pirmo sesiju uz laiku nācās apturēt, avarējot "Haas" pilotam Niko Hilkenbergam.

Azerbaidžānas "Grand Prix" uzvarētājs Serhio Peress pirmajos treniņbraucienos bija atrodams tikai 11. vietā, bet otrajā sesijā uzkāpa līdz ceturtajai vietai. Tiesa, līdz "Red Bull" komandas biedram Verstapenam tāpat bija teju pussekunde (0,489).

Šovakar tiks aizvadīti trešie treniņbraucieni, bet pulksten 23:00 norisināsies Maiami posma kvalifikācija.

     [+] [-]

, 2023-05-06 17:05, pirms gada
Noskatījos treniņus, būs garlaicīga sacīkste, visu noteiks kvalifikācija. Pēc tā kāda šaura un netīra trase sagaidāms daudz sarkano karogu, kas varēs nest savas izmaiņas, bet ar reālu apdzišanu tur reti kāds pakāpsies uz augšu no trajektorijām labāk nelīst nost.

     [+] [-]

, 2023-05-06 17:12, pirms gada
kad vienreiz ferari tiks vaļā no visādiem salašņām francūžiem un spāņiem?
kaut kā nedzird bļāvējus, ka leklers jau kuro formulu iznīcina un tas nekas, jo ferari jau bagāti var izveidot jaunu