Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Massa neapmierināts ar "Ferrari" sniegumu

Massa neapmierināts ar "Ferrari" sniegumu
Felipe Massa.
Foto: AFP

Pēc svētdienas Malaizijas Lielās balvas izcīņas, kurā ilggadējie F-1 sacensību favorīti - "Ferrari" komanda - atkal palika bez punktiem, komandas brazīliešu pilots Felipe Massa uzskata, ka problēmas jāatrisina, cik ātri vien iespējams.

Šodienas pārtrauktajā sacīkstē Massam tika piešķirta devītā, viņa komandas biedram Kimi Raikonenam - 14. vieta, kurās abi atradās pirms sacensību pārtraukšanas 33. aplī.

Massa pēc sacensībām atzina, ka "Ferrari" komandai ir teju pēdējais laiks rīkoties, ja tā vēl vēlas saglabāt izredzes uz augstiem mērķiem sezonas kopvērtējumā.

"Mums viss jāsāk no nulles," kategorisks izteikumos bija brazīlietis. "Jāsanāk kopā, jāsaprot, ko darām nepareizi, un jāuzlabo pilnīgi viss. Mašīna pavisam noteikti nav pietiekami jaudīga. Tas jāvērš par labu. Tāpat mēs kļūdījāmies arī ar stratēģiju. Līdz šim mēs nebijām diez ko labi, bet tagad izskatāmies vienkārši muļķīgi. Tāds ir mans viedoklis. Ja kaut kas mainīsies starp šo un nākamo sacīksti (sezonas trešais posms notiks pēc divām nedēļām Ķīnā. - aut.), tad mums, iespējams, pavērsies kādas izredzes."

Massa arī pauda viedokli, ka čempionāta iznākumu lielā mērā var izšķirt tā sauktās "difuzoru lietas" iznākums: "Tas taču visiem redzams - komandas, kas tos izmanto, iegūst daudz labāku piespiedējspēku. Ar viņiem ir ļoti grūti cīnīties. Ja nākamajās sacīkstēs visiem būs vienādas iespējas, tad cīņa bus sīvāka, bet, ja nē, tad paies zināms laiks, kamēr mēs aprīkosim savu formulu ar ko tādu. Tas jau būs daudz grūtāk."

Šīs sezonas sākums "Ferrari" komandai ir sliktākais kopš 1992. gada, kad tolaik komandu pārstāvošie Žans Alezī un Ivans Kapelli pirmajos divos posmos vispār nefinišēja. Toties sezonas trešajās sacensībās abi piloti beidzot iepriecināja līdzjutējus, ieņemot attiecīgi ceturto un piekto vietu.

Izmantotie resursi:
autosport.com

 +13 [+] [-]

, 2009-04-06 00:17, pirms 15 gadiem
Neesmu apmierināts ar Ferarri komandas darbību Malaizijā. Gan Massa kvalifikācijā, gan Raikonena pitstops šodien. Jāsteidz labot kļūdas! Jo ātrāk, jo labāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-06 00:23, pirms 15 gadiem
Ferrari it kā bija prognozējuši, ka sāks līt nākamajā aplī pēc Raikonena pitstopa.

     [+] [-]

, 2009-04-06 00:26, pirms 15 gadiem
nau jau par ko arī....

     [+] [-]

, 2009-04-06 00:30, pirms 15 gadiem
komandas stratēģis jādzen prom dillēs

  +3 [+] [-]

, 2009-04-06 00:40, pirms 15 gadiem
Difuzorus neuzliks uzreiz 15. aprīlī, jo tā lieta ir sarežģīta un dārga. Visdrīzāk viņi tiks atļauti, jo tas būtu liels ekscess, ja pirmo divu posmu rezultātus nāktos anulēt. Tādu triecienu FIA nevar atļauties. ja nu vienīgi noteiks laiku, kad vēl varēs viņus izmantot.

  -2 [+] [-]

, 2009-04-06 00:44, pirms 15 gadiem
nu jaa feraa ir feraariii,massa laikam nebiija gaidiiijis ka atnaaks uz feraaari un nevarees dabut punktus,,tapeec ariii siiii lieta,,ja vinji butu no tiem kas butu padomajusi par tiem difuzoriem butu cita runaaasana,,,

  -1 [+] [-]

, 2009-04-06 01:11, pirms 15 gadiem
Tiesi ta

  +7 [+] [-]

, 2009-04-06 01:14, pirms 15 gadiem
marii1 rakstīja: nu jaa feraa ir feraariii,massa laikam nebiija gaidiiijis ka atnaaks uz feraaari un nevarees dabut punktus,,tapeec ariii siiii lieta,,ja vinji butu no tiem kas butu padomajusi par tiem difuzoriem butu cita runaaasana,,,
Tavai zināšanai Massa jau labu laiku ir Ferrari un nekur viņš tagad nav atnācis, bet jau bija Ferrari.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-06 01:27, pirms 15 gadiem
marii1 rakstīja: nu jaa feraa ir feraariii,massa laikam nebiija gaidiiijis ka atnaaks uz feraaari un nevarees dabut punktus,,tapeec ariii siiii lieta,,ja vinji butu no tiem kas butu padomajusi par tiem difuzoriem butu cita runaaasana,,,
Zini taas komandas kas izmanto difuzorus jau pagaajushaas sezonas viduu saaka straadaat pie jaunaas formulas, bet ferrari to wnk. nevareeja atljauties jo bija jaadomaa par chempiona tituliem.

  +5 [+] [-]

, 2009-04-06 01:55, pirms 15 gadiem
Kad visas komandas būs sataisījušas līdzīgus difuzorus, tad atkal visdrīzāk būs ierastā komandu kārtība tabulā un nākamajā sezonā Brawn un Batona ''fani'' pazudīs tikpat ātri kā uzradās.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-06 02:24, pirms 15 gadiem
yuka rakstīja: Kad visas komandas būs sataisījušas līdzīgus difuzorus, tad atkal visdrīzāk būs ierastā komandu kārtība tabulā un nākamajā sezonā Brawn un Batona ''fani'' pazudīs tikpat ātri kā uzradās.
tieshi taa, pilniigi smiekliigi palika visi baigie fani

  +4 [+] [-]

, 2009-04-06 09:00, pirms 15 gadiem
yuka rakstīja: Kad visas komandas būs sataisījušas līdzīgus difuzorus, tad atkal visdrīzāk būs ierastā komandu kārtība tabulā un nākamajā sezonā Brawn un Batona ''fani'' pazudīs tikpat ātri kā uzradās.
nu mes jau esamgandriz tik pat slima tauta ka lielbritanija. tagad viniem varonis ir batons, hamis zicnis nakamo uzvaru un lielbritanijas varonis atkal bus hamiltons. tapat ir ari latvija. brawn noies tabulas lejasgala un visi atkalfanos par vadosajama komandam.

  +5 [+] [-]

, 2009-04-06 09:06, pirms 15 gadiem
pūce rakstīja: komandas stratēģis jādzen prom dillēs
Šūmahera laikā Ferrari ar savu stratēģiju varēja lepoties, bieži iekabināja Maklareniem tieši uz pitstopiem, bet nu vairs nekas no tā nav palicis. Nepatīk Ferrarri kopš Šumja laikiem, bet jāatzīst, ka pitstopi jau nu viņiem bija labi atstrādāti. Tagad sāk viss pamazām buksēt... Bet tas jau tā laikam normāli - gan jau atkopsies un saņemsies.

     [+] [-]

, 2009-04-06 09:09, pirms 15 gadiem
Ha, Massa! Nevis Tev vajadzētu sūdzēties, ka Ferrari ir štruntīgas formulas, bet gan Ferrari jāsūdzas, ka tās ir tik vāji braucēji. Ja Šūmahers nevis čīkstēja, bet gan palīdzēja komandai ar saviem padomiem, ko un kā jāuzlabo (sākot jau ar Bennetton, kad tie nebūt nebija favorīti), tad tu tikai čīksti un pīksti, ka formula neiet, bet kāpēc neiet- tur pašam prātiņš par īsu! Par stratēģiju- tā gan taisnība. Ja iepriekšējos gados Ferrari tieši ar saviem ārpustrasses manevriem vinnēja ne vienu vien gonku, tad tagad viss tiek turpat dubultā pakāsts. Bet arī tam ir saprotams iemesls, kura uzvārds sākas ar B.

     [+] [-]

, 2009-04-06 09:13, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: nu mes jau esamgandriz tik pat slima tauta ka lielbritanija. tagad viniem varonis ir batons, hamis zicnis nakamo uzvaru un lielbritanijas varonis atkal bus hamiltons. tapat ir ari latvija. brawn noies tabulas lejasgala un visi atkalfanos par vadosajama komandam.
Varēsi turēt mani pie vārda. Kā biju Batona fans, tā palikšu. Tāpat kā biju gan Mansela, gan Hila fans arī sliktos brīžos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-06 09:26, pirms 15 gadiem
Nu re uzreiz raud kad uzvaras izskir personigaa meistariiba nevis galvastiesu paaraaka formula, uzreiz saak iideet ka viss nav labi ja pieradis ka visu laiku liida cauri ar speeciigaaku formulu

  +1 [+] [-]

, 2009-04-06 09:49, pirms 15 gadiem
xZ rakstīja: Varēsi turēt mani pie vārda. Kā biju Batona fans, tā palikšu. Tāpat kā biju gan Mansela, gan Hila fans arī sliktos brīžos.
nu ok, varbut tu esi viens no kadiem desmit latvijas istiem batona faniem, bet parejie fanos par vinu tik iigi kamer vins bus topa. ta tas daba ir iekartots

     [+] [-]

, 2009-04-06 09:56, pirms 15 gadiem
Nez kāpēc neatceros šādus tekstiņus no Massas, kad viņš vēl brauca Sauber. Tagad laikam ir tā izlutinājies braukāties viesiem pa priekšu, ka neviss cenšas attīstīt Ferrari formulu, bet gan gaužās par ātrumu un neko vairāk!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-06 11:18, pirms 15 gadiem
pūce rakstīja: komandas stratēģis jādzen prom dillēs
Moš tevi jādzen dillēs ko dirsies. Pasaki man kurš precīzi un 100% var pateikt ko māte daba būs izlēmusi. A janu uzreiz būtu sācis līt lietus visi to stratēģi būtu debesīs cēluši nu šoreiz māte daba izlēma savādāk. Viņš bija vienīgais kurš riskēja nu šoreiz nevinnēja, bet veco labo teicienu jau mēs visi zinam.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-06 11:21, pirms 15 gadiem
Alexij rakstīja: pats jau tu, Felipe arī esi krietna daļa no tā Ferrari snieguma. Šumis arī tik vazājas apkārt zīmēdamies tā vietā lai savāktu komandu ja viņš tur vēl kas skaitās. Viņš tak ir īstais vīrs kam kāda uzvaras recepte vēl būtu
`
Viņš ir pilots( nevis kaut kāds tehniķis) un tas ka viņš tur ir tas nozīmē to ka viņš ir Ferrari reklāmas seja un neko vairāk. Un tas ir viņa darbs tur grozīties un parādīties.

     [+] [-]

, 2009-04-06 14:26, pirms 15 gadiem
Da Massa navar samierinaties, ka par Titulu tag iet cits Brazilietis - proti Barichello kursh reali no visiem ir visvairak pelnijis titulu, kaut vai to 3gadu delj, kur piedalijas, ka Shumahera pakalpinjsh!
P.S Kopsh Hakkinena laikiem esu par Somiem!

     [+] [-]

, 2009-04-06 17:39, pirms 15 gadiem
a kursh tad ir apmierinaats??

     [+] [-]

, 2009-04-06 21:42, pirms 15 gadiem
kriish rakstīja: a kursh tad ir apmierinaats??
Tie kas nefano par ferari

     [+] [-]

, 2009-04-06 21:55, pirms 15 gadiem
Raiko gan neko šitādu nesaka pirms pitstopiem Raikonens bija pirmajā vietā (ja neskaita difuzorniekus), un es uzskatu, ka komanda viņam šo gonku noraka... Neizskatās, ka viņš sūdzētos ar kautko :K

     [+] [-]

, 2009-04-06 23:57, pirms 15 gadiem
asais4444 rakstīja: Moš tevi jādzen dillēs ko dirsies. Pasaki man kurš precīzi un 100% var pateikt ko māte daba būs izlēmusi. A janu uzreiz būtu sācis līt lietus visi to stratēģi būtu debesīs cēluši nu šoreiz māte daba izlēma savādāk. Viņš bija vienīgais kurš riskēja nu šoreiz nevinnēja, bet veco labo teicienu jau mēs visi zinam.
ir jādzen un kopā ar tevi, jo tikai ferrari izdomāja to stulbumu kā uzlikt lietus riepas. Pagajušo gadu bija tas pats. Ja tu pats tds pārgudrs esi, tad ej piesakies pie viņiem darbā!

     [+] [-]

, 2009-04-07 00:54, pirms 15 gadiem
da varbūt pilotam baigās prasmes, bet ātrāk par mašīnas iespējām nepabrauksi un te nu ir nevietā teikt, ka Masa nav labs pilots. Da jebkurš, kurš agrāk tika iesēdināts ferarri formulā gozējās pirmajā sešiniekā un ne jau tāpēc, ka būtu uzreiz palicis krietni labāks pilots, bet gan tāpēc, ka vāģis spēj izdabūt ārā to ko citi vāģi nespēj. Tas ir autosports un mašīnas jaudai un tehniskajiem parametriem ir ļoti liela nozīme un es pilnībā esmu par to, lai noteikumi netiktu pēc brīvas gribas interpretēti. Bet nu kā ir tā ir pagaidām, gan jau ferarri un mclaren ''uzpimpos'' savas formulas un tad kosmosā atkal iestāsies līdzsvars

     [+] [-]

, 2009-04-07 11:59, pirms 15 gadiem
pūce rakstīja: ir jādzen un kopā ar tevi, jo tikai ferrari izdomāja to stulbumu kā uzlikt lietus riepas. Pagajušo gadu bija tas pats. Ja tu pats tds pārgudrs esi, tad ej piesakies pie viņiem darbā!
Tieši tur tā lieta, ka, ja nemaldos, vēl pēc Raikonena lietus-riepu-pitstopa uz pitstopu brauca abi Brawni un ABI lika slikus.