Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Haidfelds: "Nebija iespējams pabraukt"

Haidfelds: "Nebija iespējams pabraukt"
Niks Haidfelds
Foto: AP

Pēc neprognozējamā F-1 posma Malaizijā, kurā otro uzvaru izcīnīja "BrawnGP" komandas pilots Džensons Batons, sacensību uzvarētājs atzina, ka šī bija traka sacensība.

Jau ziņojām, ka par Malaizijas "Grand Prix" izcīņas uzvarētāju šodien tika kronēts "BrawnGP" komandas pilots Džensons Batons. Otrais palika Timo Gloks, bet trešais Niks Haidfelds. Jāatzīmē, ka sacensības tika apturētas, jo Malaizijā lija spēcīgs lietus.

"Kas par traku posmu," iesāk Džensons Batons. "Mans starts bija ļoti slikts. Riepas nebija pietiekoši uzsilušas, tāpēc saķere nebija laba. Pēc starta pakāpos uz ceturto, pēc tam uz trešo vietu un bija apmierināts ar mūsu uzrādīti ātrumu. Izvēlēties pareizās riepas bija grūti. Kad sāka smidzināt, uzlikām slapjam laikam paredzētās riepas, taču lietus nebija spēcīgs un tās riepas ātri nodila. Redzēju, ka Timam Glokam bija vidēji slapjam laikam paredzētas riepas un viņš lidoja pa trasi. Es arī devos boksos un uzliku tādas riepas."

''Fantastisks komandas sniegums, kas pelnīti nopelnīja otro uzvaru Batonam un komandai. Prieks, ka spējām ātri reaģēt uz laika izmaiņām. Esam apmierināti ar šādu sezonas sākumu –divas "Pole-position" un divas uzvaras,'' pēc sacensībām teica "BrawnGP" komandas šefs Ross Brauns.

"Esmu priecīgs, ka, startējot no desmitās vietas, izdevās finišēt otrajā pozīcijā," saka otrās vietas ieguvējs Niks Haidfelds. "Šodien bija ļoti ekstremāla sacīkstes. Man bija labs starts, taču smaga formula, kas nozīmēja to, ka man braukt nebija viegli. Bokos iebraucu septiņus apļus ātrāk nekā biju plānojis, kur izlēmām likt slapjam laikam paredzētās riepas. Vēlāk tās ātri nolietojās, jo lietus nesākās. Komanda teica, ka stiprais lietus būs, taču riepas pārvērtās slikos. Šajos laika apstākļos labas būtu vidēji slapjam laikam paredzētās riepas, taču kurš to varēja zināt? Taču labi, ka vēlāk sacensības tika pārtrauktas, jo nebija iespējams pabraukt. Sagriezos aiz drošības mašīnas ne tikai dēļ riepām, bet dēļ akvaplanēšanas. Esmu laimīgs par komandu, jo esam izcīnījuši vienu labu rezultātu šajās divās sacensībās."

''Kā jau paredzējām, tad sacensība bija haotiska. Haidfelds ekstremālos laika apstākļos spēja izcīnīt labāko rezultātu no iespējamā. Komplimenti gan Haidfeldam, gana arī komandai, kas strādāja bez kļūdām," par Haidfelda sniegumu izsakās "BMW Sauber" direktors Mario Tīsens.

"Jāsaka, ka šī bija sarežģīta sacensība," uzskata Timo Gloks, kurš Sepangas trasē palika trešais. "Startā biju spiests cīnīties ar konkurentiem, lai arī nezinu, kāpēc zaudējām tik daudz pozīciju. Alonso un Raikonens pirmajā līkumā bija pirms manis – nezinu no kurienes viņi uzradās. Domāju, ka pēc pirmā apļa biju tikai kāds astotais. Jau pēc pieciem sešiem apļiem virs trases redzēju melnus mākoņus un es jautāju, kad sāks līt? Man teica, ka līs jau pēc pāris minūtēm. Kad devos boksos, riskēju un liku vidēji slapjam laikam paredzētās riepas. Redzēju, ka "Ferrari" uzlika slapjam laikam paredzētās riepas, tāpēc nojautu, ka tās tiks iznīcinātas, jo vēl nelija lietus. Teicu, liekam vidēji slapjam laikam paredzētās riepas un riskējam. Beigās risks attaisnojās."

Esmu lepns par komandas sniegumu, jo tas ir fantastiski, ka varam izcīnīt vēl vienu pjedestālu. Tas parāda to, ka esam ļoti konkurētspējīgi šajā sezonā. Šī tiešām bija grūta sacīkstes, taču katrs izdarīja savu darbu un bija profesionāļi, lai arī laika apstākļi bija ļoti smagi. Fani vīlās, ka sacensība slikto laika apstākļu dēļ beidzās. Mēs arī šoreiz pierādījām, ka varam cīnīties, tāpēc ceru, ka varēsim turpināt demonstrēt šādu sniegumu arī turpmāk, saka Toyota komandas šefs Tadaši Jamašina.

Oficiālie Malaizijas posma rezultāti:

VietaPilotsKomandaLaiks
1.ButtonBrawn GP55:30.622
2.HeidfeldBMW Sauber+ 22.722
3.GlockToyota+ 23.513
4.TrulliToyota+ 46.173
5.BarrichelloBrawn GP+ 47.360
6.WebberRed Bull-Renault+ 52.333
7.HamiltonMcLaren-Mercedes+ 60.733
8.RosbergWilliams-Toyota+ 71.576
9.MassaFerrari+ 76.932
10.BourdaisToro Rosso-Ferrari+ 102.164
11.AlonsoRenault+ 109.422
12.NakajimaWilliams-Toyota+ 116.130
13.PiquetRenault+ 116.731
14.RaikkonenFerrari+ 142.841
15.VettelRed Bull-Renault+ 1 aplis
16.BuemiToro Rosso-Ferrari+ 1 aplis
17.SutilForce India-Mercedes+ 1 aplis
18.FisichellaForce India-Mercedes+ 2 apļi

Izmnatotie resursi:
autosport.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-06 00:40, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: pag, tad kurš palika otrais? Tabulā viens, tekstā kaut kas cits
Haidfelds 2. un Gloks 3.

  -4 [+] [-]

, 2009-04-06 00:42, pirms 15 gadiem
"Pēc starta pakāpos uz ceturto, pēc tam uz trešo vietu un bija apmierināts ar mūsu uzrādīti ātrumu."

no pole position pakāpās uz ceturto vietu? liels progress..

  +6 [+] [-]

, 2009-04-06 00:51, pirms 15 gadiem
Heidfelds malacis, ka iztika ar vienu pitstopu, bet Batons vēl lielāks jo spēja pabūt boksos veselas 4 un vienalga būt citiem priekšā. Brauns savu lietu labi prot ko nevar teikt par Ferrari.

  -2 [+] [-]

, 2009-04-06 08:28, pirms 15 gadiem
Lietus aptur sacensības, uzvaru svin Batons

tak trešais bija haidfelds, autors bišķi spēcīgi nolažoja!

  -1 [+] [-]

, 2009-04-06 08:47, pirms 15 gadiem
Kubica un Kovalainens laikam neitilpst oficiālajos rezultātos......? Pats raksts ar tāds stipri dīvains....

  +1 [+] [-]

, 2009-04-06 09:13, pirms 15 gadiem
pūce rakstīja: Heidfelds malacis, ka iztika ar vienu pitstopu, bet Batons vēl lielāks jo spēja pabūt boksos veselas 4 un vienalga būt citiem priekšā. Brauns savu lietu labi prot ko nevar teikt par Ferrari.
vakar redzejam ko dod tas difuzrs un tie liekie 14% piespiedejspeka. batons visus apdzina pa apli, bet gloks ar savu atskirigo difuzoru no 8 vietas vienkarsi brauca vienam pec otra garam un tika lidz 2 vietai. ka brauca gloks un ka brauca cempioni alonso un hamiltons. abi planeja no viena likuma otra, hamis pat otraja sektora viena milziga S veida likuma brauca 2 reiz lenak par parejiem un tikunta visu laiku gaja skibi ka drifta.

     [+] [-]

, 2009-04-06 09:25, pirms 15 gadiem
srajo, paskaties f1.com

     [+] [-]

, 2009-04-06 21:54, pirms 15 gadiem
hehe.. redzēju ka viņš lido pa trasi.. Patika šis citāts..