Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Man ir grūti palīdzēt inženieriem, lai viņi paši visu dara"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Man ir grūti palīdzēt inženieriem, lai viņi paši visu dara"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

2022. gadā mainīsies F1 tehniskie noteikumi un visas komandas startēs ar savādākiem sacīkšu spēkratiem. "Red Bull" pilots Makss Verstapens atzinis, ka jaunās mašīnas izveidē nepiedalās, jo nesaredz iespēju, kā to varētu izdarīt. Tikmēr dizaineris Adrians Ņūvijs nav pārāk optimistiski noskaņots par jaunajiem noteikumiem.

"Mercedes" dominēšana septiņu gadu garumā ir liegusi Verstapenam reāli iesaistīties cīņā par tituliem, lai gan viņš šad un tad izcīna uzvaras, kā arī pēdējās divas sezonas noslēdzis trešajā vietā, zaudējot tikai Lūisam Hamiltonam un Valteri Botasam. Holandietis atzīst, ka šobrīd visu uzmanību velta gaidāmajai sezonai, tāpēc par 2022. gada mašīnu nesatraucas, sakot, ka par to jādomā tehniskajam personālam.

"Šī mašīna būs pavisam savādāka, tāpēc domāju, ka man ir grūti jebkādā veidā iesaistīties tās radīšanās," runājot par jauno modeli, kura izstrāde jau rit pilnā sparā, intervijā "Express" sacīja Verstapens. "Tas ir inženieru un dizaineru uzdevums, radīt mašīnu, kas viņuprāt būs visātrākā. Šajā ziņā cerēsim uz to labāko."

Verstapens cer, ka tas būs pavērsiens ne vien viņa iespējām iesaistīties cīņā par F1 titulu, bet arī padarīs cīņas starp pilotiem spraigākas. Izmaiņas aerodinamikā veidotas tā, lai apdzīt turpmāk būtu vieglāk.

"Ceru, ka sacīkstes kļūs labākas," saka Verstapens. "Tas ir viss, kas nepieciešams, jo ar šī brīža mašīnām ir grūti sekot priekšā braucošajiem. Protams, ir bijušas dažas ļoti aizraujošas sacensības, bet, manuprāt, ar tādām mašīnām, kuras spējīgas braukt cieši aizmugurē citām, viss būs tikai labāk."

Ne tik pārliecināts par jauno noteikumu lietderību ir "Red Bull" dizaineris Adrians Ņūvijs, kurš savā karjerā radījis ne vienu vien titulus guvušu "Formula 1" auto. Jāņem vērā, ka tehniskie cilvēki savā ziņā būs daudz vairāk ierobežoti, kaut vai ņemot vērā tēriņu ierobežojumus.

"Ja jūs izveidojat jaunus noteikumus, pārliecinieties, ka tie ir labi," saka Ņūvijs. "Šie noteikumi tādi nav. Man nešķiet, ka šī noteikumu grāmata būtu laba. Jāatzīst, ka man vēl kaut kas tajā visā jāierauga, lai šie noteikumi man sāktu šķist aizraujoši."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!