Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mazepins nedrīkstēs startēt zem Krievijas karoga

Juris Grīns
Juris Grīns

Mazepins nedrīkstēs startēt zem Krievijas karoga
Ņikita Mazepins. Foto: Motorsport.com

Jaunais "Formula 1" pilots Ņikita Mazepins šogad un arī nākamgad sacīkstēs piedalīsies zem neitrāla karoga, ņemot vērā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) piešķirto diskvalifikāciju Krievijai.

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pērn liedza Krievijai uz laiku piedalīties pasaules čempionātos, pēc tam, kad atklājās šīs valsts organizēti noteikumu pārkāpumi dopinga sfērā 2014. gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos. Lai gan WADA rekomendēja diskvalifikāciju uz četriem gadiem, CAS to noteica uz diviem gadiem.

Kļuvis zināms, ka CAS lēmums attiecas arī uz sportistiem, kas šogad individuāli plānojuši startēt pasaules čempionātos. Autosportā tas nozīmē, ka krievu braucēji zem sava karoga nedrīkstēs startēt ne "Formulā 1", ne arī pasaules rallija čempionātā (WRC), pasaules rallijkrosa čempionātā (WRX), izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC) un "Formulā E".

Sportisti nedrīkstēs izmantot arī nacionālos simbolus vai emblēmas, turklāt būs ierobežota vārdu "Krievija" vai "krievs" izmantošana, ja vien tie netiks lietoti kopā ar tādām frāzēm kā "neitrāls atlēts". Pasākumos, uz kuriem attiecas aizliegums, nedrīkstēs tikt atskaņota Krievijas himna, tostarp Krievijas "Grand Prix" izcīņa, kuras norise gan nav apdraudēta. Tomēr sportisti varēs izmantot Krievijas karoga krāsas, lai tās attēlotu, piemēram, uz sava sacīkšu tērpa vai ķiveres, kamēr Krievijas karogus aizvien varēs izmantot līdzjutēji.

Pasaules rallija čempionātā WRC2 klasē šogad plāno piedalīties Nikolajs Grjazins, kurš jau startēja Montekarlo rallijā, taču šajās sacīkstēs necīnījās par ieskaites punktiem, kamēr pasaules rallijkrosa čempionātā "Supercar" klasē startē Timurs Timerzjanovs. Nereti pa kādam krievu braucējam piedalās arī izturības sacīkšu pasaules čempionātā.

Izmantotie resursi:
Motorsport Week – Your daily source of...