Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Grožāns: "Mana "Haas" komanda ir pilna ar trakiem sapņotājiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Grožāns: "Mana "Haas" komanda ir pilna ar trakiem sapņotājiem"
Foto: Haas F1 Team

Franču pilots Romēns Grožāns uzskata, ka "Formulā 1" vajadzētu būt vairāk tādām komandām kā viņa pārstāvētā "Haas", jo tās domāšanas un darbošanās veids ir atšķirīgs no pārējām, kas dažu gadu laikā tai palīdzējis kļūt par vienu no čempionāta labākajām vienībām.

Grožāns komandā startē kopš 2016. gada, kad tā debitēja F1 čempionātā, tiekot izveidota no nulles. Amerikāņu uzņēmēja Džīna Hāsa projekts izrādījies veiksmīgs - lai gan pjedestāli un uzvaras vēl nav sasniegtas, pirmajās divās sezonās "Haas" ieņēma astoto vietu komandu vērtējumā, bet pērn jau bija piektā ātrākā, tās pilotiem regulāri cīnoties pirmajā desmitniekā.

"Tāda komanda kā "Haas" ir viena no tām lietām, kas padara F1 čempionātu lielisku," stāsta Grožāns. "Šī komanda ir pilna ar mērķtiecīgiem cilvēkiem, ārpus rāmjiem domājošu tehnisko personālu un, jā, trakiem sapņotājiem. Man ir paveicies, ka esmu daļa no šīs komandas. "Formulai 1" vajag vairāk tādas komandas kā "Haas"."

"Haas" ir cieša sadarbība ar "Ferrari" rūpnīcu, kas lielā mērā palīdzēja uzrādīt labu ātrumu 2018. gada F1 sezonā. Diemžēl sezonas pirmajā daļā notika vairākas izstāšanās, kas lika zaudēt daudz punktus, un kopvērtējumā "Haas" ierindojās piektajā vietā, piekāpjoties "Renault" rūpnīcas komandai. Grožāns apgalvo, ka 2019. gadā vienības mērķis ir iegūt ceturto vietu.

"Tas būs liels izaicinājums, sevišķi zinot, ka notikušas izmaiņas noteikumos, bet mūsu mērķis ir mēģināt iegūt ceturto vietu, aiz vadošajām trim komandām," viņš saka. "Tāpēc mums savs darbs jādara vēl labāk. Esam sapratuši, ka tagad vairs nebraucam vidējā ešalona beigu daļā, bet gan tā priekšā. Ir lietas, kas reizēm atgadās, reizēm tiek pieļautas kļūdas, bet tagad tā vairs nevar, jo katram sīkumam ir nozīme - jābūt daudz precīzākiem un rūpīgākiem. Nav iemesla domāt, ka mēs nevarēsim cīnīties par ceturto vietu."

Līdzīgas ambīcijas ir arī "Renault" un "Racing Point" komandām, kuru mērķis arī 2019. gadā ir vismaz ceturtā vieta Konstruktoru kausā.

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...