Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komandas "Alpine" un "Audi" paziņo jaunos vadītājus

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komandas "Alpine" un "Audi" paziņo jaunos vadītājus
Olivers Oukss turpmāk vadīs "Alpine" komandu. Foto: Alpine F1 Team

Džonatans Vītlijs pēc šīs F1 sezonas pametīs "Red Bull" sporta direktora amatu, lai vēlāk pievienotos "Audi" komandai, kļūstot par tās vadītāju. Šonedēļ arī tik paziņots, ka jaunais "Alpine" vienības vadītājs turpmāk būs Olivers Oukss.

Vītlijs gandrīz divas desmitgades ieņēma svarīgus amatus "Red Bull" komandā, palīdzot tai izcīnīt 13 pasaules čempiontitulus "Formulā 1". Komanda apstiprinājusi, ka pienākumus pildīt viņš turpinās līdz 2024. gada sezonas beigām, savukārt nākamgad dosies piespiedu atvaļinājumā.

Drīz vien "Audi" paziņoja, ka Vītlijs būs Vācijas autoražotāja F1 komandas vadītājs. Čempionātā tā ienāks 2026. gadā, pārņemot "Sauber".

Vēl nesen kļuva zināms, ka no "Audi" F1 projekta vadības aizies Andreass Seidls un Olivers Hofmans. Projektu turpmāk pārraudzīs Matija Binoto, kurš agrāk vadīja "Ferrari" komandu. Līdz ar to gan viņš, gan Vītlijs būs galvenie vadītāji "Audi" F1 komandā, Binoto ieņemot galvenā operāciju vadītāja un galvenā tehniskā darbinieka posteņus. Abi strādās tiešā "Audi AG" rūpnīcas izpilddirektora Gernota Dolnera pakļautībā.

Pēc Beļģijā notikušā F1 posma tikmēr no "Alpine" pagaidu vadītāja amata prom devās Bruno Famins. Jau sākotnēji bija zināms, ka viņš šo lomu uzņemsies uz laiku, kas gan ievilkās ilgāk nekā varēja domāt. Turpmāk "Alpine" vadītājs būs Olivers Oukss.

Savulaik Oukss pats bija sacīkšu braucējs, bet pievērsās menedžmenta lietām, nodibinot "Hitech Grand Prix" komandu, kas startē F2 un F3 kategorijās. Šobrīd to pārstāv arī igaunis Pauls Arons, kurš debijas sezonā cīnās par "Formula 2" titulu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv