Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sardžents avarē, ātrāko laiku Japānas GP pirmajā treniņā uzrāda Verstapens

Juris Grīns
Juris Grīns

Sardžents avarē, ātrāko laiku Japānas GP pirmajā treniņā uzrāda Verstapens
Logans Sardžents pēc avārijas Suzukas trasē. Foto: f1.com

F1 pasaules čempionāta ceturtā posma ietvaros šorīt Japānā aizvadīta pirmā treniņbraucienu sesija, kurā ātrāko rezultātu uzrādīja Makss Verstapens, bet "Red Bull" komandas braucēji ieņēma pirmās divas pozīcijas.

Verstapens ātrāko no apļiem Suzukas trasē veica ar rezultātu 1:30.056, bet tuvākais sekotājs bija komandas biedrs Serhio Peress, kurš atpalika 0.181 sekundi. Trešajā vietā ierindojās Austrālijā notikušā trešā sezonas posma uzvarētājs Karloss Sainss no "Ferrari", kurš Verstapenam piekāpās par 0.213 sekundēm.

Tālāk sekoja "Mercedes" braucēji Džordžs Rasels un Luiss Hamiltons - abi bija nepilnu pussekundi lēnāki par līderi. Savukārt Šarls Leklērs un Fernando Alonso zaudēja virs 0.5 sekundēm, ieņemot sesto un septīto vietu.

Avāriju piedzīvoja Logans Sardžents, kurš šajā posmā startē ar Melburnas posma treniņbraucienos avarējušā Aleksa Albona šasiju. "Williams" pilots nesavaldīja mašīnu "Dunlop Curve" līkumā, pārslīdēja pāri grants joslai un ar spēkrata priekšu ietriecās sienā. Jāpiebilst, ka komandai šobrīd nav rezerves šasijas, bet ir cerība, ka tāda varētu tikt izgatavota līdz sestajam posmam Maiami.

Pirmajā treniņā RB komandas sastāvā Daniela Rikjardo vietā brauca "Super Formula" pilots Ajumu Ivasa. "Honda Formula Dream Project" un "Red Bull Junior Team" pārstāvis uzrādīja 16. labāko rezultātu, Verstapenam zaudējot divas sekundes, bet no komandas biedra Juki Cunodas, kuram devītā vieta, atpalika aptuveni 0.9 sekundes.

Daudzi piloti šo sesiju izvēlējās izmantot garo distanču simulācijām, jo otrajā treniņā, kas sāksies plkst. 9:00 pēc Latvijas laika, iespējams lietus.

Japānas GP pirmais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv