Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" vadītājs: "Lai mēs uzvarētu arī Japānas posmā, viss jāizdara perfekti"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" vadītājs: "Lai mēs uzvarētu arī Japānas posmā, viss jāizdara perfekti"
Foto: Motorsport.com

"Ferrari" vadītājs Frederiks Vasūrs uzskata, ka komandai ir iespēja šonedēļ Japānas posmā izcīnīt otro uzvaru F1 čempionātā pēc kārtas, taču, lai to paveiktu, viss būs jāpaveic perfektā manierē.

Melburnā pirms divām nedēļām "Ferrari" piloti guva dubultuzvaru, pirmajā vietā finišējot Karlosam Sainsam, bet otro vietu ieņemot Šarlam Leklēram. Tiek prognozēts, ka Suzukas trasē spēku samēri varētu būt līdzīgi kā Austrālijas GP. Jāņem gan vērā, ka "Red Bull" pilots Makss Verstapens toreiz jau sākumā izstājās tehniskas problēmas dēļ, kas nav bieža parādība.

Iepriekšējos divus gadus Japānas posmā uzvarējusi "Red Bull" komanda, bet Verstapenam tagad būs iespēja uzvarēt Suzukas trasē jau trešo gadu pēc kārtas. Iepriekš trīs uzvaras pēc kārtas izdevies gūt tikai Mihaelam Šūmaheram. Tomēr Vasūrs uzskata, ka "Ferrari" ir izredzes Verstapenu pārspēt.

"Uz Japānu dodamies pēc izcīnītās dubultuzvaras Austrālijā," stāsta Vasūrs. "Šī uzvaras sajūta liek mums strādāt vēl vairāk, lai pēc iespējas ātrāk to atkal varētu piedzīvot. Suzukas trase ir bargs pārbaudījums sacīkšu mašīnām un pilotiem, tāpēc tā viņu vidū ir tik iecienīta. Uzskatām, ka mums ir konkurētspējīga tehnika, taču apzināmies, ka būs jāpaveic perfekts darbs, lai atkal pārspētu konkurentus."

Šī būs pirmā reize vēsturē, kad Japānas posms nenotiek rudenī. Līdz ar to laikapstākļi būs vēl neprognozējamāki. Visas dienas šajā nedēļas nogalē Suzukā iespējams lietus.

"Kā vienmēr Japānā un jo īpaši šogad, jo tā ir pirmā reize, kad sacenšamies Suzukā agrā pavasarī, laikapstākļi varētu nospēlēt savu lomu," piebilda Vasūrs. "Taču esam sagatavojušies šādai varbūtībai jau rūpnīcā un esam apņēmības pilni būt līderi."

Japānas GP kvalifikācija sāksies sestdien plkst. 9:00 no rīta pēc Latvijas laika, bet sacīkstes starts svētdien jau plkst. 8:00.

Japānas GP pēdējo 15 gadu uzvarētāji:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv