Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pastarītes ''Caterham'' un ''Marussia'' pirms Heresas testiem atklāj jaunos F1 modeļus

Pastarītes ''Caterham'' un ''Marussia'' pirms Heresas testiem atklāj jaunos F1 modeļus
Jaunais ''Caterham'' F1 modelis
Foto: autosport.com

Šodien pirms 2013. gada pirmajiem testu braucieniem Heresā tika prezentētas ''Marussia'' un ''Caterham'' F1 komandu formulas.

''Caterham'' cer uz veiksmīgiem uzlabojumiem sezonas gaitā

Kad ''Caterham'' vienība debitēja F1, tā solīja panākt vidusmēra komandas un cīnīties punktiem katrās sacīkstēs, taču tā vietā komanda visas sezonas laikā neizcīnīja nevienu punktu. Arī jaunajai ''CT03'' formulai nav veikti kardināli uzlabojumi, kas liek domāt, ka katerhamiešu rezultāti šosezon neuzlabosies.

Ja iepriekš komandā tika nolīgti pieredzējuši piloti, kuru bagāžā ir uzvaras F1 sacīkstēs, tad šogad, lai ietaupītu naudu, komandu pārstāvēs bijušias ''Marussia'' pilots Čārlzs Piks un iepriekšējo gadu testu pilots, nīderlandietis Gīdo van der Garde.

Jāpiemin, ka ''Caterham'' nolēmuši formulai neuzmontēt kosmētisko paneli, jo, viņuprāt, tas formulu padara tikai smagāku, bet tās zaļais krāsojums šogad ir palicis nedaudz gaišāks.

Komandas vadītājs Sirils Abitebuls, garāžā atklājot jauno modeli, sacīja, ka ziemā vairāk tika piestrādāts pie vienības infrastruktūras, nevis formulas attīstības. ''Mēs pašlaik nevaram cerēt uz neko vairāk kā vien būt par vienu no labākajām jaunpienācējām. Mums ir jāsprot, kur un kā varam attīstīties, jo mūsu resursi ir ierobežoti. Ja spēsim rast pareizos risinājumus, tad nākotnē varēsim cerēt arī uz labākiem rezultātiem. Jauno formulu centīsimies attīstīt sezoans gaitā, un tad jau redzēsim, kas no tā sanāks, '' sacīja Abitebuls, kurš pagājušā gada septembrī kļuva par komandas vadītāju.

''Marussia'' paļausies uz mazāk pieredzējušiem pilotiem

Līdzīgi kā ''Caterham'' komanda, arī ''Marussia'' savu formulu prezentēja savā garāžā neilgi pirms testu sākuma. Jaunais ''MR02'' modelis ir pirmais, ko radījusi pati komanda, jo iepriekš tā sadarbojās ar citām kompānijām, kas palīdzēja uzbūvēt F1 modeli. Šogad ''Marussia'' vienībai kā pilna laika darbinieks ir pievienojies bijušais ''Benetton'' un ''Renault'' tehniskais direktors Pets Saimonds, kas ir devis lielu artavu formulas uzlabošanā. Lielās izmaiņas komandas iekšienē un pagājušā gada rezultāti ''Marussia'' komandai devuši ticību, ka jaunā sezonā varētu būt daudz veiksmīgāka.

Tomēr paralēli priecīgajiem notikumiem, komandu būtiski ietekmē finansiālās problēmas, kā dēļ nesen nācās šķirties no pieredzējušā pilota Timo Gloka un viņa vietā paņemt Maksu Čiltonu, kurš pagājušogad startēja F2 čempionātā. Otrā pilota vietu Luizs Racija, taču komanda vēl nav veikusi oficiālu paziņojumu.

Neskatoties uz finansiālajām grūtībām, komandas boss Džons Būts jaunā modeļa prezentācijā paziņoja, ka ''MR02'' ir milzīgs solis uz priekšu, tomēr prognozes, cik spēcīga būs jaunā formula, viņš labāk vēl paturēšot pie sevis. ''Raugoties uz tehniskajiem jauninājumiem, ''MR02'' ir milzīgs solis uz priekšu. Tagad ar mums katrās sacīkstēs būs tehniskais direktors Pets Saimonds, kas noteikti palīdzēs kļūt vēl atrākiem,'' savas domas atklāja Būts. ''Protams, negribam sevi mānīt ar cerībām uz augstiem rezultātiem, taču ar attiecīgo darbinieku skaitu un nelielo budžetu esam paveikuši labu darbu. Saprotam, ka nevaram spēkoties ar ''Red Bull'', kuras budžets četreiz pārsneidz mūsējo, tomēr tas pašreiz nav galvenais. Šī gada mērķis būs regulāri nodrošināt vietu kvalifikācijas otrajā kārtā, kas sacīkstēs ļautu pacīnīties par punktiem.''

Vaicāts par Gloka zaudēšanu, Būts bija tiešs: ''Nedomāju, ka Gloka zaudēšana mūs ietekmēs negatīvi. Čiltons, kurš šogad brauks Gloka vietā, sevi ir pierādījis F3 un GP2 sērijās, tagad viņam atliek sevi pierādīt arī Pirmajā formulā.''

Atgādīnām, ka šodien Herasas trasē tiek aizvadīta pirmā ziemas testu braucienu diena. Par tās rezultātiem sportacentrs.com ziņos vēlāk.

F1 komandu jauno modeļu prezentācijas kalendārs

KomandaDatums
Lotus28. janvāris
McLaren31. janvāris
Ferrari1. februāris
Force India1. februāris
Sauber2. februāris
Red Bull3. februāris
Mercedes4. februāris
Toro Rosso4. februāris
Caterham5. februāris
Marussia5. februāris
Williams19. februāris

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Vai ''Caterham'' un ''Marussia'' beidzot izdosies regulāri iekļūt punktos?

  • 16

  • 52


     [+] [-]

, 2013-02-05 14:52, pirms 11 gadiem
Drīzāk jautājumam būtu jābūt: "Vai Caterham un Marussia šogad beidzot izcīnīs kādu punktu?"

  +2 [+] [-]

, 2013-02-05 16:47, pirms 11 gadiem
dizaina ziņa caterham ir labi pastrādājuši