Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 čempionāta īpašnieki noslēdz miljards dolāru vērtu līgumu

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 čempionāta īpašnieki noslēdz miljards dolāru vērtu līgumu
Foto: Motorsport.com

F1 pasaules čempionāt noslēdzis līgumu uz desmit gadiem ar luksusa preču ražotāju apvienību LVMH, bet kontrakta vērtība tiek lēsta viena miljarda ASV dolāru (USD) apmērā.

"Liberty Media" noslēgtais līgums nozīmē, ka no nākamās sezonas F1 čempionātā būs pārstāvēti vairāki grupā ietilpstošie luksusa zīmoli. Piemēram, pulksteņu ražotājs "TAG Heuer" nomainīs "Rolex", kas kopš 2013. gada bijis F1 oficiālais laika uzskaites partneris.

1987. gadā dibinātā Francijas uzņēmumu grupa LVMH šobrīd ir pasaules līdere luksusa preču nozarē pēc apgrozījuma. Tā sponsorējusi arī olimpiskās un paralimpiskās spēles, Anglijas Premjerlīgu futbolā, FIFA Pasaules kausu futbolā un Nacionālo futbola līgu (NFL).

Sadarbība starp F1 čempionātu un LVMH uzplauka 2023. gadā, kad "Moet Hennessy" kļuva par "Liberty Media" promotētā Lasvegasas GP posma sponsoru. Savukārt "Moët & Chandon" šampanietis jau iepriekš ticis izmantots apbalvošanas ceremoniju laikā un, visticamāk, atgriezīsies pjedestāla ieguvēju rokās 2025. gada sezonā. Pašlaik vēl nav skaidrs, kā tiks izmantoti citi uzņēmumu grupā ietilpstošie brendi, piemēram, apģērbu ražotājs "Louis Vuitton".

Tiek vēstīts, ka ik gadu LVMH maksās ap 100 miljoniem USD. Tā kā līgums parakstīts uz desmit gadiem, kopējā summa, iespējams, pat pārsniegs vienu miljardu USD.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv