Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

VSB: Fetels vēl ne reizi nav uzvarējis jūlijā...

Andrejs Siliņš

VSB: Fetels vēl ne reizi nav uzvarējis jūlijā...
Aldis Putniņš
Foto: VSB

Šonedēļ „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā Pirmās Formulas Vācijas GP treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides. Vācijas GP latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Ģirts Timrots, Jānis Janševics un Aldis Putniņš.

Sebastians Fetels savos 26 gados ieguvis trīs F1 pasaules čempiona titulus un izcīnījis uzvaras 29 Grand Prix izcīņās. Tomēr arī viņam ir vēl neapgūtas teritorijas - vācietis vēl nekad savā karjerā nav uzvarējis jūlijā un vēl nekad nav ieguvis savu mājas – Vācijas Lielo balvu. Fetels Hokenheimas un Nirburgringas trasēs tikai divas reizes kāpis uz goda pjedestāla, turklāt pēdējo sacīkšu tendence nav iepriecinoša – 2009.gadā – otrais, 2010.gadā – trešais, 2011.gadā – ceturtais, un pērn piektais.

Mājas sacīkstes Nirburgringā būs arī “Mercedes” komandai, kas pēc Niko Rosberga uzvaras Silverstonā ir pacilātā garastāvoklī – šosezon jau divas reizes uzvarējušais Rosbergs uzskata, ka “Mercedes” tagad katrās sacīkstēs ieradīsies kā favorīti. Pilnīgi pretējs noskaņojums ir “Ferrari” nometnē – Fernando Alonso ļoti labi apzinājās, ka Silverstonā uz goda pjedestāla kāpa tika pateicoties Hamiltona uzsprāgušajai riepai un Fetela saplīsušajai ātrumkārbai. Lai divkārtējais pasaules čempions turpinātu cīņu par savu trešo titulu, “Ferrari” jākļūst ātrākiem.

Pēc iepriekšējās nedēļas Lielbritānijas GP, kad Luisa Hamiltona, Felipes Masas, Žana Ērika Verņē un Serhio Peresa formulām uzsprāga kreisā aizmugurēja riepa, lielas bažas bija par pilotu drošību Nirburgringā. “Pirelli” jau otrdien nosauca riepu plīšanas iemeslus – visu pieminēto pilotu formulām kreisajā pusē bija uzliktas labās puses riepas, kas kopā ar maksimāli zemo spiedienu, riteņu savērsuma leņķi un arī ar Silverstonas trases apmalēm radīja riepu sadalīšanos. Lai izslēgtu Silverstonas notikumu atkārtošanos, Vācijas GP laikā komandas izmantos Kanādā izmēģinātās riepas ar kevlara jostu, kuru izmantošanai līdz šim nepiekrita “Ferrari”, “Lotus” un “Force India”. Bet jau Ungārijas GP beidzot tiks izmantotas “Pirelli” jau kādu laiku piedāvātās 2012.gada konstrukcijas riepas ar 2013.gada gumijas sastāvu.

Hamiltons un "Mercedes" šobrīd ir vieni no galvenajiem favorītiem

VSB komentētājs Aldis Putniņš: „Iepriekšējo reizi Formula 1 posms Nirburgringā notika 2011.gadā, kad uzvarēja Luiss Hamiltons ar "McLaren Mercedes". Ja "McLaren" izredzes uz uzvaru ir niecīgas vai nekādas, tad Hamiltons un "Mercedes" šobrīd ir vieni no galvenajiem favorītiem uz uzvaru. Diemžēl riepas plīsums Silverstonā mums neļāva noskaidrot to, vai "Mercedes" tiešā cīņā un visas sacīkstes garumā spēj būt priekšā "Red Bull". Tagad tāda iespēja būs Nirburgringā, kas atšķirībā no Silverstonas ir krietni mazāk prasīga pret riepām un līdz ar to sagādās "Mercedes" mazāk galvassāpes šajā jomā. Pēc haosa ar riepām Silverstonā un tam sekojošām peripetijām, cerēsim, ka šajā nedēļas nogalē "Pirelli" tomēr nebūs galvenajā lomā - vismaz trases konfigurācija un specifika ļauj uz to cerēt.“

Vācijas Grand Prix kanālā VSB:

Piektdien, 28.jūnijā, plkst. 11:00 F1 Vācijas GP 1.treniņbraucieni.
Piektdien, 28.jūnijā, plkst. 15:00 F1 Vācijas GP 2.treniņbraucieni.
Sestdien, 29.jūnijā, plkst. 11:55 F1 Vācijas GP 3.treniņbraucieni.
Sestdien, 29.jūnijā, plkst. 14:55 F1 Vācijas GP kvalifikācija.
Svētdien, 30.jūnijā, plkst. 14:50 F1 Vācijas GP.