Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lielbritānijas "Grand Prix" pārceļas uz Doningtonu

Lielbritānijas "Grand Prix" pārceļas uz Doningtonu
Doningtonas Parka trase
Foto: store.donington-park.co.uk

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņosusi, ka no 2010. gada Lielbritānijas Lielās balvas posmu Silverstonā nomainīs posms Doningtonā.

Pēc ilgstošām sarunām Silverstonas sakarā, FIA nolēmusi tās vietā iekļaut Doningtonas Parka posmu. Silverstona nebija spējīga savākt naudu, lai labiekārtotu trasi.

Makss Moslijs un Bērnijs Eklstons uzsver, ka viņu mērķis bijis saglabāt posmu Lielbritānijā, kas šobrīd arī ir izdevies, turklāt modernākā trasē. Eklstons arī atvainojas, ka nav izdevies savākt naudu Silverstonai, bet tic, ka valdībai tas būtu pa spēkam, jo tas izmaksātu mazāk kā 0,2% no summas, kas bija paredzēta Olimpiādes rīkošanai.

Atgādināsim, ka F-1 sacīkstes Doningtonā norisinājās jau 1993. gadā (Eiropas lielā balva), kad uzvaru izcīnīja Airtons Senna, aiz sevis atstājot Deimonu Hilu un Alēnu Prostu.

Izmantotie resursi:
autosport.com