Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Cunoda: "Savaldīt emocijas ir grūtāk nekā pilotēt F1 mašīnu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Cunoda: "Savaldīt emocijas ir grūtāk nekā pilotēt F1 mašīnu"
Juki Cunoda. Foto: f1.com

Japāņu pilots Juki Cunoda, debitējot F1 čempionātā, nereti izcēlās ar nespēju novaldīt emocijas un bieži pa komandas radio bija dzirdams nevaldāmi kliedzot, ja kaut kas neizdevās kā nākas. Tagad sportists cenšas sevi kontrolēt, bet atzīst, ka tas nebūt nenākas viegli.

"Red Bull" pilotu programmas vadītājs Helmuts Marko piekodināja Cunodu, ka šāda uzvedība nedrīkst turpināties. Tāpat viņam lika pārcelties uz dzīvi Itālijā, tuvāk "Visa Cash App RB" komandas bāzei, lai sportistu ikdienā varētu vairāk pieskatīt. Cunoda pirms tam bija zināms arī ar savu visai bezrūpīgo dzīvesveidu ārpus trases.

Tagad Cunoda atzīst, ka nesavaldīt emocijas, atrodoties trasē, agrāk viņam bija gluži ierasta īpašība.

"Priekš manis tas ir normāli, nospiest radio pogu un kaut ko pakliegt," stāsta Cunoda. "Bet tajā pašā laikā gribu mainīt sevi. Tāpēc esmu gandarīts, ka man tas nedaudz ir izdevies. Tas ir pirmais solis. Turpināt šādi ir pats grūtākais, bet tas ir mans mērķis, un tā ir jādara. Bet tas nav viegli. Pat savā ķiverē es nespēju noturēt mēli aiz zobiem."

Cunoda atzīst, ka pat braukt ar F1 auto, kad līkumos centrbēdzes spēki uzliek milzīgu slodzi kaklam, nav tik grūti, kā savu emociju savaldīšana.

"Es nezināju, ka radio neizmantošana paņems tik daudz enerģijas," smej japāņu pilots. "Noturēt savu stresu pie sevis paņem vairāk spēka nekā slodze, kas braucot tiek uzlikta kaklam. Skaidrs, ka tas prasīs vairāk laika, pirms pieradīšu pie tā. Bet šajā ziņā ir pirmie panākumi un zinu, ka varu šādi turpināt."

Šosezon Cunoda pirmajos trīs posmos spējis atstāt ēnā pieredzējušo komandas biedru Danielu Rikjardo. Visas trīs reizes viņš kvalificējies priekšā un ierindojies augstāk divās no trim sacīkstēm, tostarp izcīnījis komandas vienīgos punktus par septīto vietu Austrālijas posmā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv