Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Pikē atstāj "Renault" komandu

Oficiāli: Pikē atstāj "Renault" komandu
Nelsons Pikē
Foto: lapresse

F-1 pilots Nelsons Pikē juniors šodien apstiprināja, ka pārtrauc darba attiecības ar "Renault" komandu, līdz ar to nākamajā posmā otrā pilota pienākumus pildīs kāds cits.

Pār Pikē karjeru "Renault" komandā šaubu mākoņi savilkās jau pirms Ungārijas posma, taču pēc nesenā vārdu kara ar komandas vadītāju Flavio Briatori šāds iznākums bija sagaidāms. Savā mājaslapā Pikē norāda, ka notikušais viņu pamatīgi sarūgtinājis, jo "Renault" nupat viņam pavēstījuši, ka komanda turpmāk vairs nerēķinās ar jauno brazīli.

"Esmu saņēmis paziņojumu no komandas par tās lēmumu pārtraukt sadarbību ar mani," citēts Pikē. "Vēlos pateikties tiem nedaudzajiem cilvēkiem, kuri mani atbalstīja un ar kuriem strādājām komandā. Tomēr šobrīd esmu ļoti sarūgtināts par jaunākajām ziņām."

"Tajā pašā laikā jūtos atvieglots, ka beidzies manas karjeras sliktākais posms," vēsta sportista mājaslapa. Pikē norāda, ka savā debijas sezonā 2008. gadā nebija saņēmis nekādu uzmanību no komandas, un atklāj, ka ik pa laikam viņam draudēja atlaišana "15 minūtes pirms kvalifikācijas vai sacīkstēs".

Sportists stāsta, ka komanda viņam solījusi vienādus apstākļus ar komandas biedru Fernando Alonso, tomēr Pikē tik un tā palika "Renault" otrais numurs. Turklāt līgumā tika iekļauts punkts, ka brazīlim jāizcīna "40 procenti no Alonso punktu bagāžas līdz sezonas vidum." Tajā, ka šo punktu izpildīt viņš nevarēja, Pikē vaino Briatori, norādot, ka četrās no deviņām sacīkstēs viņa sacīkšu formula nebija ar tiem pašiem uzlabojumiem, kādi bija Alonso mašīnai.

"Ar jauno formulu esmu veicis 2002 kilometrus, kamēr Fernando - 3839 kilometrus. Tikai trijās manu testu dienās bija sauss laiks, savukārt Fernando tikai vienu dienu bija testējis lietus apstākļos. Es vienmēr ticēju, ka komandas vadītājs ir arī partneris. Vadītājam ir tevi jāiedrošina, jāatbalsta un jādod iespējas. Manā gadījumā bija otrādi. Flavio Briatore bija mana bende."

Kā zināms, nākamais posms norisināsies Valensijā, taču pagaidām "Renault" komanda par pārkāpumiem iepriekšējā posmā ir diskvalificēta uz Eiropas "Grand Prix" izcīņu. Komandas apelācija tiks skatīta 17. augustā.

Izmantotie resursi:
motorsport.com
autosport.com

  -4 [+] [-]

, 2009-08-03 20:20, pirms 15 gadiem
Tas Pikē ir pārāk izlepis. Brauc pa pēdējām vietām un saka, ka Renault vaina. Un tagad grib, lai tēvs pērk BMW Sauber.

     [+] [-]

, 2009-08-03 20:24, pirms 15 gadiem
labi ka prom! Ja renault bija vaargi, bet ne pilnigi bezspeejigi, to pierada Alonso, un ja Pike to nevar pieradit, tad lai iet..., pagajusho sezon es vel kautko cereju, domaju, ka naakam sezon bus labak, bet ir vel sliktaak!
ar blatu ticis ieksha, bet ja nemak braukt tad jaiet prom! Janem Fisikellaa atpakal, vai Truli, tad Alonso, kopa bus ar veco paarinieku, un parrinieku, kas labi brauc!
Slēpts komentārs: FRiJJJ

 +13 [+] [-]

, 2009-08-03 20:25, pirms 15 gadiem
SpeedKing rakstīja: Tas Pikē ir pārāk izlepis. Brauc pa pēdējām vietām un saka, ka Renault vaina. Un tagad grib, lai tēvs pērk BMW Sauber.
nu beidz, labi, nav vins vrabut alonso, bet nenodrosinat abiem vienadas masijnas, nu jebogu es vispar nesaprotu, kadas tad tai komandai intereses konstruktoru kausa ieskaite, ja viens tiek pastumts malina, lai nu kaa, veiksmi pike turpmak

  -2 [+] [-]

, 2009-08-03 20:30, pirms 15 gadiem
Tētis nelepotos!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-03 20:35, pirms 15 gadiem
nu jā kā jau gaidīts, no vienas puses, jā viņš nemācēja braukt un Renault lēmums bij pareizs, bet no otras - saprotu arī Pikē, ja komanda nepaliidz tev attistities un nostumj malā, tad par progresu nav runas.. ja komanda pret pilotu attiektos pienācīgi, tad arī rezultāti būtu, bet tagad - nekā, un Grožāns jau nu nebrauks labāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-08-03 20:49, pirms 15 gadiem
pike ka pilots varbut nav nemaz tik slikts, ka neka hamiltons lidz 2006 gadam zemakajas serijas nema vienu titulu pec otra citus pilotus vienkarsi piesmejot, bet 2006 gada kad vins debiteja gp2 vins biedzot saskaras ar pirmo nopietno konkurentu un tas bija neviens cits ka sis pats pike. hamiltons vienalga kluva par cempionu tacu pike vins apsteidza tikai par daziem punktiem.
varbut ir jamegina braukt amerika, ir skaidri redzams ka F1 vins neiederas. manuprat stabili vajakais pilots(ja protams neskaita algusuari)

     [+] [-]

, 2009-08-03 21:11, pirms 15 gadiem
To jau varēja gaidīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-08-03 22:21, pirms 15 gadiem
tagad pat bišķi nāk smiekli, atceroties, ka pats Pikē 2007. teica ka viņš jau nākamgad (2008) nomainīs citēju: "pensionāru fisikellu", kas arī notika, taču pensionārs joprojām brauc f-1 un nirburgringā diezgan eleganti ar force india apdzina to pašu alonso, kamēr pikē pēc pusotras sezonas var meklēt citu nodarbi (vismaz pagaidām......)

  +2 [+] [-]

, 2009-08-03 23:44, pirms 15 gadiem
A ko, viņš varbūt gribēja, lai visi jauninājumi no sākuma ir viņam un pēc tam Fernando?

  -3 [+] [-]

, 2009-08-04 00:50, pirms 15 gadiem
Briatore ir maita, nekas vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-04 08:52, pirms 15 gadiem
Lai arī cienu F-1 pilotus, kuri nepatur tikai prātā kādu skarbāku vārdu, tomēr Pikē šauj pār strīpu. Ja jau 5 posmos ir startējis ar līdzvērtīgu formulu, saņēmis Alonso regulējumus, testos nobraucis vairāk kā pusi no Alonso nobrauktā (te jāatzimē, ka 2xčempiona padomi inženieriem noteikti bija noderīgāki par Pikē skatījumu), tad arī varēja paskatīties, vai punktu sadalījums ir adekvāts. Ja pašam Pikē liekas, ka viss ir norakts, tad varbūt der vainu pameklēt arī sevī. Ar šādiem apvainojumiem komandas un tā vadītāja virzienā Pikē riskē neatgriezeniski saraut saites ar F-1. Bet varbūt tā ir labāk priekš viņa paša.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-04 10:16, pirms 15 gadiem
Neviens neizciiniits punkts peedeejos 10 posmos izsaka visu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja