Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Izdarījām nepareizi visu, ko varējām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Izdarījām nepareizi visu, ko varējām"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens norāda, ka vēl pirms sadursmes ar Lando Norisu sacensības viņam un "Red Bull" komandai izvērsās neierasti sliktas. No viņa un komandas puses nepareizi tika izdarīts viss, ko varēja izdarīt nepareizi, apgalvo čempions. Tikmēr Noriss iesaka savam sāncensim atzīt kļūdu sadursmes izraisīšanā, pretējā gadījumā respekts pret Verstapenu viņa acīs būs zudis.

Līdz pirmajam pitstopam nešķita, ka Verstapens varētu tikt apdraudēts, taču pēc tam viss mainījās. Iekrātais sešu, septiņu sekunžu pārsvars izzuda un sākās divkauja starp "Red Bull" un "McLaren" braucējiem.

"Sacensību pirmais nogrieznis bija diezgan labs, bet tā beigās noķērām atpalicējus, tāpēc bija jādodas boksos," stāsta Verstapens. "Šajā sacīkstē daudzas lietas izdarījām nepareizi. Viss sākās ar stratēģiju, pēc tam pitstopi izvērsās par katastrofu. Jau pirmais pitstops bija slikts, bet otrais vispār bija katastrofāls. Tas arī ir iemesls, kāpēc nostādījām sevi tādā situācijā. Izdarījām nepareizi visu, ko varēja izdarīt nepareizi. Šī diena bija briesmīga."

Verstapens arī ir neizpratnē, kāpēc braukšana ar jau palietotām vidējā sastāva riepām bija tik grūta: "Es nezinu, kāpēc, bet mašīna sacīkšu gaitā kļuva arvien sliktāka un sliktāka. Varbūt kaut kas bija salūzis. Godīgi sakot, nevaru izskaidrot, kāpēc mašīna ar labu balansējumu pārtapa par mašīnu, kuras uzvedība trasē ir nebraucama. Parasti tas liecina, ka kaut kas ir sabojājies. Taču, pat neskatoties uz to, mēs varējām uzvarēt, ja nebūtu pieļāvuši tik daudz kļūdas, ieskaitot pitstopus."

Pēc piedzīvotās sadursmes 64. apļa trešajā līkumā, Verstapena un Norisa domas par to, kurš bija vainīgs, dalījās. Kamēr Noriss vainoja konkurentu par trajektorijas maiņu bremzēšanas laikā, Verstapens apgalvoja, ka to nav darījis. Čempions arī solīja vēlāk, kad emocijas būs norimušas, izrunāties ar konkurentu.

Jautāts, vai gatavojas nolīdzināt nesaskaņas, kas varētu rasties pēc šīs sadursmes, Noriss tikmēr sacīja: "Tas nav jāprasa man, tas ir jāprasa viņam. Es centos braukt tīru, godīgu sacīksti. Bet pretī no viņa saņēmu šo. Jau pirms tam trīs reizes viņš bija veicis negodīgus manevrus, bet ceturtais sabojāja sacensības mums abiem. Ja viņš teiks, ka neko nav izdarījis nepareizi, pazaudēs daudz cieņas manās acīs."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv