Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" boss: "Mēs nesaprotam, kāpēc bijām tik ātri"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" boss: "Mēs nesaprotam, kāpēc bijām tik ātri"
Foto: Red Bull Racing

"Red Bull Racing" vadītājs Kristians Horners žurnālistiem atklājis, ka pats nesaprot, kāpēc Maksa Verstapena mašīna aizvadītajā F1 posmā Austrijā bija tik ātra, ka ļāva ne vien uzvarēt, bet pat paveikt to pēc startā zaudētām vairākām pozīcijās.

Ņemot vērā, ka "Red Bull Ring" trase ir prasīga pret mašīnas jaudu, bet parasti tādos apstākļos krietni labāku sniegumu rāda "Mercedes" un "Ferrari" piloti, Horners ir neizpratnē par iespēto. "Red Bull" komandai šī ir pirmā uzvara sezonā, kā arī pirmā "Honda" dzinējiem kopš rūpnīcas atgriešanās čempionātā.

"Sacīkšu otrajā daļā mēs patiesi uguņojām," saka Horners. "Mašīna bija ārkārtīgi ātra. Patiesība ir tāda, ka mēs pilnībā neesam sapratuši, kāpēc tā bija."

Horners gan atzīst: "Uzlabojumi, ko esam veikuši savai mašīnai pēdējo pāris sacīkšu laikā, neapšaubāmi darbojas ļoti labi, bet šajās sacensībās mēs uzvarējām grūtā ceļā. Mums bija jāapdzen trīs no četriem galvenajiem konkurentiem, un Makss tieši tā arī izdarīja."

Viens no "Red Bull" formulas uzlabojumiem Austrijā bija jauns priekšējais antispārns, Verstapenam atzīstot, ka tas krietni palīdzējis uzlabot mašīnas saķeri ar asfaltu un sajust saķeres līmeni.

"Red Bull" tikai šogad sākusi izmantot "Honda" motorus, bet komandas konsultants Helmuts Marko jau iepriekš izteicies, ka mērķis ir izcīnīt uzvaras piecos posmos. Tagad sperts solis tuvāk tam, un Marko aizvien ir pārliecināts, ka tas ir sasniedzams.

"Preses konferencē Tokijā es apsolīju šajā gadā piecas uzvaras," viņš neslēpj. "Daži mani nosauca par traku vai tamlīdzīgi, bet es joprojām ticu, ka mēs to varam izdarīt."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:11, pirms 5 gadiem
Ferrari starteja sava limeni, bet Mercedes nemot vera parsvaru iespejams nogrieza motoru jaudu lai pietaupitu resursus un maksligi raditu kaut kadu cinu cempi. Nakosa posma bus atkal viss ka ieprieks.