Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" paziņo par sadarbību ar ASV autoražotāju "Ford"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" paziņo par sadarbību ar ASV autoražotāju "Ford"
"Red Bull" mašīnas krāsojums gaidāmajai F1 sezonai. Foto: Red Bull Racing

F1 čempionvienība "Red Bull" Ņujorkā prezentējusi jaunās sacīkšu mašīnas RB19 krāsojumu, kādu šosezon sacīkstēs izmantos Makss Verstapens un Serhio Peress. Tāpat tika paziņots, ka dzinēju jomā tiks uzsākta sadarbība ar ASV autoražotāju "Ford".

Neilgi pirms "Red Bull" komandas prezentācijas "Ford" nāca klajā ar paziņojumu par atgriešanos F1 pasaules čempionātā dzinēju piegādātāja statusā sākot ar 2026. gadu. Tobrīd vēl netika nosaukts, ar kuru komandu vai komandām plānota sadarbība.

Tiesa gan, jau kādu laiku klīda skaļas baumas, ka "Ford" apvienos spēkus ar "Red Bull" vienību, kas arī drīz pēc tam tika oficiāli apstiprināts. Ar "Ford" vārdā nosauktiem dzinējiem no 2026. gada startēs arī "AlphaTauri" komanda.

"Ford" sniegs savu artavu komandas dzinēju nodaļai "Red Bull Powertrains", kopā radot un attīstot F1 jaudas agregātus, ieskaitot 350kW jaudīgo elektrisko motoru. "Ford" ar saviem resursiem arī palīdzēs jaunā iekšdedzes motora attīstīšanā un citās ar to saistītajās jomās.

Sadarbība starp pagājušās sezonas Konstruktoru kausa ieguvēju un "Ford" sākotnēji plānota vismaz līdz 2030. gadam.

Iemesls, kāpēc "Red Bull" komandas prezentācija notika Ņujorkā, ir arī tās galvenais sponsors "Oracle", kas nāk no ASV. Tika atrādīts jaunais RB19 modelis un tā krāsojums, kas gan būtiski neatšķiras no iepriekšējās sezonās redzētā. Der piebilst, ka īstā sacīkšu mašīna visticamāk gan izskatīsies mazliet savādāk un pilnās detaļās pirmo reizi būs redzama tikai testos.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs