Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Medijs: "Sauber" atgūs vēsturisko nosaukumu, "Alfa Romeo" aizies no F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Medijs: "Sauber" atgūs vēsturisko nosaukumu, "Alfa Romeo" aizies no F1
Foto: Alfa Romeo Racing

"Sauber" vienība, kas šobrīd F1 pasaules čempionātā startē ar nosaukumu "Alfa Romeo Racing", esot vienojusies par sadarbības turpināšanu ar "Ferrari" līdz 2025. gadam. Tas nozīmē, ka apvienošanās ar "Renault", par ko tika ziņots iepriekš, tomēr nerealizēsies.

Šobrīd komandai ar "Ferrari" rūpnīcu ir līgumsaistības, kas ietver dzinēju piegādi, līdz šī gada beigām. Ņemot vērā, ka "Alfa Romeo", ļoti iespējams, vairs neturpinās būt tās sponsors, parādījās informācija, ka sadarbību ar "Sauber" gatavojas uzsākt "Renault", kam tagad "Formulā 1" nav savas "B" komandas, kā citām rūpnīcām.

Britu izdevums "Autosport" uzzinājis, ka ir panākta jauna vienošanās starp "Sauber" un "Ferrari", kas paredz sadarbības turpināšanu līdz 2025. gada beigām. Jaunais līgums drīzumā tiks pagarināts, un tas esot tikai laika jautājums. Turpat arī tiek piebilsts, ka "Sauber" formulas 2022. gada šasija tiek gatavota, lai būtu piemērota tieši "Ferrari" motoram un ātrumkārbai.

Tikmēr krietni vairāk neskaidrību ir par "Alfa Romeo" rūpnīcu, kas tagad nonākusi jaunas vadības rokās. Pašlaik vēl tiek spriests par to, vai itāļu autoražotājam arī nākotnē vajadzētu investēt savu naudu "Formulā 1", turklāt aizvien ticamāka kļūst versija, ka "Alfa Romeo" pēc šīs sezonas čempionātu pametīs. Iespējams, komanda atgriezīsies pie nosaukuma "Sauber", bet varbūt izmantos citu.

Savulaik Petera Zaubera dibinātā komanda 2016. gadā tika pārdota Šveices investīciju uzņēmumam "Longbow Finance". No 2006. līdz 2009. gadam tā bija BMW rūpnīcas komanda, bet ar "Alfa Romeo" vārdu startē kopš 2019. gada.

Tikmēr šonedēļ kļuva zināms, ka jauno "Alfa Romeo" formulu C41 komanda prezentēs 22. februārī Varšavā, jo tieši no Polijas nāk vienības sponsors "PKN Orlen". Pagājušajā F1 sezonā vienība Konstruktoru kausā ierindojās astotajā vietā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

     [+] [-]

, 2021-02-03 20:07, pirms 4 gadiem
Tracina šī komandu staigāšana un neizlēmība. Tad ienāk F1 ar lozungiem par ilgtermiņa mērķiem, tad pēc dažiem gadiem nozūd. Tad atkal parādās un atkal pazūd.
Alfa nav vienīgais piemērs - prātā nāk Renault, Honda, Toyota, BMW.

     [+] [-]

, 2021-02-03 22:31, pirms 4 gadiem
toyota?

     [+] [-]

, 2021-02-04 09:37, pirms 4 gadiem
mo taverna rakstīja: toyota?
Divtūkstošo gadu vidū F1 ar milzīgām ambīcijām un milzīgu budžetu bija ienākusi Toyota rūpnīcas komanda. Visai nesmuka krāsojuma formulas. Solīto čempiona titulu neizcīnija un aizgāja no F1