Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Šūmahers ielika pamatus "Mercedes" komandas panākumiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Šūmahers ielika pamatus "Mercedes" komandas panākumiem"
Toto Volfs. Foto: SIPA/Scanpix

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atzinis, ka tieši Mihaels Šūmahers, kuram šodien aprit 50 gadi, savulaik ielicis pamatus tam, ka šī vācu rūpnīcas vienība šobrīd gūst tik lielus panākumus "Formulā 1".

Šūmahers jau bija noslēdzis F1 pilota karjeru, bet atkal startēja čempionātā 2010. gadā, kad tajā pēc vairāk nekā pusgadsimta pārtraukuma atgriezās arī "Mercedes". Lai gan trīs sezonu laikā Šūmahers tā arī neguva nevienu uzvaru un tikai vienreiz kāpa uz pjedestāla, Volfs uzstāj, ka septiņkārtējais F1 čempions ielicis pamatu komandas turpmākajiem sasniegumiem.

"Mihaels ir viens no mūsu pēdējo piecu gadu panākumu avotiem," saka Volfs. "Nav otra tāda pilota kā viņš, un viņa milzīgā pieredze sniedza lielu ieguldījumu mūsu komandas attīstībā. Mihaels spēlēja nozīmīgu lomu, kad mēs atgriezāmies F1 čempionātā, un viņš bija viens no tiem cilvēkiem, kas ielika pamatus mūsu nākotnes sasniegumiem. Mēs esam ārkārtīgi pateicīgi par visu, ko viņš paveica mūsu labā."

Kad "Mercedes" komanda atgriezās "Formulā 1", tā tika izveidota uz 2009. gada čempionvienības "Brawn GP" bāzes un to turpināja vadīt Ross Brauns. Tikai 2013. gadā, kad Šūmahers jau bija noslēdzis karjeru, par komandas jauno bosu kļuva Volfs.

Volfs ar Šūmaheru iepazinies vien gadu iepriekš, kad abi atradušies vienā lidmašīnā un spēlējuši nardus galda spēle.

"Viņš mani absolūti sakāva pirmajās divās spēlēs, jo es biju tik apstulbis par šādas zvaigznes klātbūtni," atceras Volfs. "Mēs spēlējām un runājāmies visu lidojuma laiku. Kad piezemējāmies, jutos tā, it kā pazītu viņu daudz ilgāk, nekā tas patiesībā bija."

2013. gada decembrī, slēpojot kalnos, Šūmahers guva smagu galvas traumu, un kopš tā laika sabiedrībā nav bijis redzams, tāpat arī nav zināms viņa patiesais veselības stāvoklis. Šodien, 3. janvārī izcilajam sportistam aprit 50 gadi.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...