Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Foto: Pēc 23 gadu pārtraukuma atkal aizvadīts F1 posms Meksikā

Pirmo reizi kopš 1992. gada Meksikā atkal aizvadītas F1 sacensības. Toreiz, pirms 23 gadiem, šajā pašā trasē Mehiko, par uzvarētāju kļuva Naidžels Mansels, bet svētdien, jau atjaunotajā trasē, pirmajā vietā finiša līniju šķērsoja Niko Rosbergs. Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix, TT NYHETSBYRÅN/Scanpix, POOL/Scanpix, AFP/Scanpix


Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com
19

Leklērs lauž lāstu un izcīna uzvaru Monako trasē

Stabili noturoties vadībā visā sacensību garumā un vajadzīgajā brīdī spējot palielināt pārsvaru pār sāncenšiem, par Monako GP izcīņas uzvarētāju pirmo reizi karjerā kļuvis mājinieks Šarls Leklērs no "Ferrari" komandas. Pēc smagas avārijas sacīkstes tika apturētas jau pirmajā aplī un atsākās vien gandrīz stundu vēlāk.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Peress pie vājā rezultāta kvalifikācijā vaino burzmu trasē un nokritušus plakātus

Tikai sesto vietu Monako GP kvalifikācijā ieņēma sezonas līderis Makss Verstapens, līdz ar ko "Red Bull" pilotam izredzes uzvarēt krietni mazinājušās. Holandietis atzīst, ka komandai šajā trasē ir nopietnas problēmas. Serhio Peress netika pat otrajā kārtā un atzinis, ka viņam šī nedēļas nogale jau faktiski ir beigusies.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com
2

Leklērs: "Mērķis ir uzvara"

Kamēr Šarls Leklērs cer, ka "Ferrari" piloti pēc Monako GP starta nonāks pirmajās divās pozīcijās, Oskars Piatri par mērķi izvirzījis vadības pārņemšanu jau sākumā, lai pēc tam aizbrauktu pretī savai pirmajai F1 uzvarai "Grand Prix" sacīkstēs.