Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hokenheima paliks F1 apritē, Fudži - nē?

Hokenheima paliks F1 apritē, Fudži - nē?
Fudži autosporta komplekss
Foto: Scanpix Sweden

Aptuveni pirms nedēļas izskanējušās ziņas, ka 2010. gadā Pirmās formulas sacensības Hokenheimā (Vācija) varētu nenotikt, tomēr varētu būt izrādījušās pārsteidzīgas. Tajā pašā laikā paklīdušas baumas, ka no sacensību rīkošanas domā atteikties "Toyota" kompānijai piederošās Fudži trases saimnieki.

Hokenheimas pilsētas mērs Dīters Gummers pirms neilga laika Vācijas presei atzina, ka sacīkšu rīkošana vēsturiskajā trasē, kas gandrīz pilnībā pieder pilsētai un attiecīgi tiek finansēta no tās kases, prasot ļoti lielus izdevumus, ko pēdējā laikā neesot iespējams segt ar iegūto peļņu. Pēc Gummera sniegtajām ziņām, iepriekšējā gada posms vien esot nesis sešu miljonu eiro zaudējumus. Nākamā reize, kad bija ieplānota autosporta karaliskās klases braucēju un komandu atgriešanās Hokenheimā, kas F-1 sacīkstes līdz šim uzņēmusi 31 reizi, bija plānota 2010. gadā (Vācijas Lielo balvu rīko pārmaiņus Hokenheima un Nirburgringa - aut.) Taču pilsētas dome sliktās ekonomiskās situācijas un jau minēto zaudējumu dēļ jūnija beigās pieņēma lēmumu atteikties no F-1 un, iespējams, mēģināt pievienoties alternatīvajam autosporta seriālam, kura rīkošanu tobrīd bija iecerējusi Pirmās formulas komandu asociācija (FOTA).

Tomēr izrādās, ka Hokenheima durvis F-1 nav aizvērusi pilnībā. Pēdējās ziņas liecina, ka Gummers šīs nedēļas sākumā esot apspriedies ar F-1 komerctiesību īpašnieku Bērniju Eklstonu un radis iespējamu izeju no situācijas, ja tiks atrasti jauni sponsori un leģendārajai trasei pretī panāks arī
pati FIA.

"Mēs apspriedām dažādus variantus," Gummers par tikšanos atklājis vācu presei. "Ceru, ka atradīsim risinājumu, kas mums ļaus ieraudzīt Pirmo formulu arī turpmākajos gados.”

Savukārt citi avoti ar lielāku vai mazāku pārliecību vēsta, ka no F-1 sacensību rīkošanas ar 2010. gadu atteiksies "Toyota" kompānijai piederošā Fudži trase Japānā. Galvenais iemesls, kādēļ kompānija pieņēmusi šādu lēmumu, ir milzīgie zaudējumi, ko tai radījusi pasaules finanšu krīze. Paredzams, ka šajā finanšu gadā kompānijas zaudējumi sasniegs vairāk kā piecarpus miljardus ASV dolāru.

Fudži trasē F-1 sacensības pēc 30 gadu pārtraukuma atgriezās 2007.gadā, bet 2008. gadā slikto laika apstākļu un zemo biļešu tirdzniecības rādītāju iespaidā tika pieņemts lēmums, ka Japānas Lielā balva turpmāk pārmaiņus tiks rīkota Fudži un Suzukas trasēs. Šogad sacensības notiks Suzukas trasē.

Izmantotie resursi:
crash.net

  -1 [+] [-]

, 2009-07-02 13:47, pirms 15 gadiem
nu būtu labi, man tās jaunās trases nepatīk

  +3 [+] [-]

, 2009-07-02 13:58, pirms 15 gadiem
a123 rakstīja: nu būtu labi, man tās jaunās trases nepatīk
Fudži tev skaitās jaunā trase?

  -2 [+] [-]

, 2009-07-02 15:30, pirms 15 gadiem
būtu labi bij domāts par to, ka hokenheima paliktu. un ja nepaliktu tad tās vietā ieliktu atkal kautkādu tuksnesi

  +2 [+] [-]

, 2009-07-02 19:45, pirms 15 gadiem
Gribētos atkal Indianapolisi atpakaļ...

     [+] [-]

, 2009-07-03 11:17, pirms 15 gadiem
nu galvenais, ka Hokenheima palika. manuprāt vienas no interesantākajām cīņām tur ir notikušas.

un jā, piekrītu Pūcei par Indianapolisu. un vēl Maņukūru gribās..