Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vadošās F-1 komandas uzsāk darbu pie jaunajiem difuzoriem

Vadošās F-1 komandas uzsāk darbu pie jaunajiem difuzoriem
''Ferrari'' un "BrawnGP" formulu difuzori
Foto: AP

Lai arī nesen vadošās komandas nosodīja ''Toyota'', ''Williams'' un ''BrawnGP'' komandas par to izmantotajiem difuzoriem, tagad tās pašas uzsākušas darbu pie jaunu difuzoru izveides.

Jau pirms Austrālijas posma ''Ferrari'', ''Red Bull'' un ''Renault'' iesniedz protestu Starptautiskajai automobiļu federācijai protestu par ''Toyota'', ''Williams'' un ''BrawnGP'' formulu difuzoriem. Protests tika noraidīts, un tas tagad tiks izskatīts 14. aprīlī FIA Starptautiskajā apelācijas tiesā. Lai arī līdz tiesai vēl ir kāds laiciņš, vadošās komandas uzsākušas darbu pie jaunajiem difuzoriem.

''Mēs nevaram gaidīt to, kad tiks paziņots, vai ir atļauti tāda tipa difuzori kā ''BrawnGP'' formulām, vai nav,'' saka ''BMW Sauber'' direktors Mario Tīsens.

''Protams, mums jābūt gataviem tam, ja FIA pasaka, ka šie jaunie difuzori ir legāli. Katrai komandai, kura grib izcīnīt uzvaras, jāstrādā pie šī uzdevuma,'' saka "Mercedes" motoru sporta nodaļas boss Norberts Haugs.

Neapmierināts bija arī "Renault" boss Flavio Briatore. "Tas ir stulbi. Tagad komandām krīzes laikā ir jātērē papildus nauda, lai ieviestu šos difuzorus," saka Briatore.

"Ferrari" izrēķinājuši, ka jauna difuzoru izveidošana viņu modelim, kuram būs jāveic daudzas būtiskas izmaiņas, varētu izmaksāt 20 miljoni eiro. ''Mums nāksies ļoti kardināli izmainīt esošo komandas formulu,'' anonīmi saka viens no "Ferrari" komandas darbiniekiem.

Izmantotie resursi:
autosport.com
f-1.ru

  +6 [+] [-]

, 2009-04-02 11:21, pirms 15 gadiem
tas nav piespiedu pienaakums, paariet uz lielajiem difuzoriem, negribi teereet naudu, paliec pie esosajiem! tik pat labi arii BrawnGP, Toyota un Williams, ja tiesa lems, buus jaamaina tie. un viniem tas neizmaksaas mazaak
Slēpts komentārs: Ivars77

  +8 [+] [-]

, 2009-04-02 11:23, pirms 15 gadiem
Jebkuras pārmaiņas izmaksā lielu naudu. Bērnijs tagad atkal ir salaidis grīstē savu taupības režīmu, jo skaidrībai par difuzoriem bija jābūt jau sen, nevis 3 posmus pēc sezonas sākuma, kad pārtaisīt mašīnu ir dārgi un komandas. kurām tie difuzori ir jau kopvērtējumā ieguvuši pārsvaru. Tā teikt spēles laikā noteikumus nemaina.

  +4 [+] [-]

, 2009-04-02 11:32, pirms 15 gadiem
skaidrs ka vadoshas komandas sakushas darbu... kas cits atliek.. ja ta tiesham ir 1 sekunde aplii tad tas ir divas dazhadas pasaules...

     [+] [-]

, 2009-04-02 11:49, pirms 15 gadiem
westurbt rakstīja: tas nav piespiedu pienaakums, paariet uz lielajiem difuzoriem, negribi teereet naudu, paliec pie esosajiem! tik pat labi arii BrawnGP, Toyota un Williams, ja tiesa lems, buus jaamaina tie. un viniem tas neizmaksaas mazaak
jā, jā!-jebkurā gadījumā sanāks, ka viena grupa komandu būs strādājušas nepareizā virzienā un tagad jātērē liela nauda par to lai viņu mašīnas atbilstu noteikumiem vai arī būtu konkurētspējīgas.
Slēpts komentārs: mrPO

  +1 [+] [-]

, 2009-04-02 12:02, pirms 15 gadiem
mrPO rakstīja: lieta ir tur, ka pec sezonas beigam visi saka izstraadi pie jaunajaam formulaam, tachu taas kas darbus saaka daudz veelak bija ieguvejas, jo jaunie noteikumi par difuzoriem naaca klajaa diezgan paveelaak. Un ieguveji noteikti ir tie, kas formulas izveidi saaka no 0 !

Stulbs piemers, bet panjem lielo lego tehnics un uztaisi piemeram auto nu tad tev pasaka, ka tev vajag apaksha no detalju nomainit, jeb partaisit vispar... kas tev atliek ??? jaaizjauc viss un jaapatraisa no jauna viss un daudz savadaaak.....
taadeelj joprojaam vispaar to visu padariishanu uzskatu par diezgan negodiigu...
nepiekritiishu tev par to, ka taas komandas, kas saaka darbu veelaak, taas bija ieguveejas.. pilniigi preteeji! piemeeram Brauns jau labu laiku pirms paareejiem saaka rosities ap sii gada formulu, un te ir rezultaats. vnk vinjam fishka straadaa daudz labaak kaa paareejiem, un vinsh redz kur, ko var izdariit labaak.

p.s. visi saaka izstraadi no nulles, jo noteikumi sosezon ir krietni izmainiijushies!

  +2 [+] [-]

, 2009-04-02 12:11, pirms 15 gadiem
1.bp.blogspot.com
Jaunākais uzlabojums McLaren uz
Malaizijas posmu.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-02 13:03, pirms 15 gadiem
pūce rakstīja: 1.bp.blogspot.com
Jaunākais uzlabojums McLaren uz
Malaizijas posmu.
Šis gan ir labais

     [+] [-]

, 2009-04-02 13:29, pirms 15 gadiem
nu tad beidzot!

     [+] [-]

, 2009-04-02 14:15, pirms 15 gadiem
nja, Ferrari vajag visu kaarbu paarnest un konstrukciju mainiit, ja vinji grib griidaa papildu gropes izeeveleet; gan jau paareejiem arii diez kas nebuus. Bet dziive taada!

     [+] [-]

, 2009-04-02 15:10, pirms 15 gadiem
Vai noteikumos nebija punkts,ka sezonas laikā ir aizliegti izmēģinājuma braucieni[varbūt kāds var precizēt].Ja tā ,tad kā vispār sezonas laikā var būtiski izmainīt formulu.
Un vēl ir kāda nianse.FIA visu laiku cenšās samazināt formulu ātrumus trasē,respektīvi lai tās būtu mazāk bīstamas.Bet ar jaunajiem difuzoriem tās ir kļuvušas krietni ātrākas[īpaši līkumos].
Rādās ka šāgada svarīgākais posms būs nevis trasē,bet 14.aprīlī tiesas zālē.Pie reizes uzzināsim cik liela ietekme uz visu F1 ir apbižotajām komandām kāFerrari,McLaren.Vai lielie dūži spēs panākt sev labvēlīgu lēmumu?

     [+] [-]

, 2009-04-02 18:21, pirms 15 gadiem
idioti.

     [+] [-]

, 2009-04-05 22:55, pirms 15 gadiem
Sviests kaut kāds. Tāpēc jau autosports ir prieka avots, ka uz katru sezonu konkurenti spēj kaut ko izgudrot atļauto noteikumu robežās. Nu piegāja ar izdomu un atjautību šai lietai Brawn komanda - nu i kas? Bet te uzreiz tiesas, apelācijas un visādi murgi. Drīz jau F1 būs pārvērties par advokātu sporta veidu! Ferrari un Makiem ir jāsamierinās ar situāciju - nevar visu laiku dominēt. Paši vainīgi, ka nesagatavojās pienācīgi šai sezonai.