Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Otro vietu izcīnījušais Fetels tiek diskvalificēts no Ungārijas "Grand Prix"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Otro vietu izcīnījušais Fetels tiek diskvalificēts no Ungārijas "Grand Prix"
Sebastians Fetels. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Šodien F1 posms, kas norisinājās Ungārijā, parūpējās par aizraujošiem un dramatiskiem notikumiem, tiem nebeidzoties pēc rūtotā karoga. Pie karjeras pirmās uzvaras tika Estebans Okons, savukārt uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa "Aston Martin" pilots Sebastians Fetels. Tomēr viņš vairākas stundas pēc sacensību noslēguma diskvalificēts.

Pēc katras sacīkstes tiesnešiem jābūt pieejamam vienam litram degvielas, lai varētu pārliecināties par tās saturu. Tomēr no Sebastiana Fetela formulas izdevies izsūknēt vien 0,3 litrus, tādējādi viņš nav izpildījis noteikumu punktu un diskvalifikācijas dēļ zaudējis otro vietu.

Ņemot vērā notikušo, visi piloti pakāpušies par pozīciju augstāk. Lūiss Hamiltons, kurš pēdējos apļos apdzina Karlosu Sainsu, ieguvis otro vietu, bet Sainss ierindojies trešajā pozīcijā, tomēr nepaliekot bez goda pjedestāla. Hamiltons šodien ieguva kopvērtējuma līdera godu, jo Makss Verstapens finišēja desmitais. Tagad viņš pacēlies uz devīto vietu.

Ungārijas "Grand Prix" haoss sākās drīz pēc starta. Stiprajā lietū pārāk vēlu bremzēja Valteri Botass, kurš sev līdzi parāva Serhio Peresu, un Lānss Strols, kurš palīdzēja izstāties Šarlam Leklēram. Pēcāk sausā laika riepas laicīgi uzmontēja visi, izņemot sacensību līderi Hamiltonu, kurš atkrita uz pēdējo vietu. Viņam gan izdevās pakāpties krietni augstāk.

Drāmu savā labā izmantoja Estebans Okons, kurš jau no pirmajiem apļiem kontrolēja notikumus trasē un aizbrauca pretī drošai uzvarai. 24 gadus vecajam francūzim tā bija pirmā karjerā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2021-08-02 01:13, pirms 3 gadiem
zeel gan, labi kad pirmo nepanema butu vel nepatikamak

  +7 [+] [-]

, 2021-08-02 02:19, pirms 3 gadiem
pārkāpums ir pārkāpums, sods jāsaņem, bet kkā nesamērīgi, par bistamu braukšanu un avāriju izraisīšanu 10sek, bet par šo diskābels, vajadzētu būt otradāk

  +2 [+] [-]

, 2021-08-02 04:20, pirms 3 gadiem
F1 sodu reglaments sen prasa pārskatīšanu. Citādi rodas neadekvāti sodi, lai kuram pilotam vai komandai tie dotajā brīdī būtu.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-02 08:43, pirms 3 gadiem
Man šķita ka sacensības beidzas, pārbaucot finiša līnijai, bet izrādās, ka finišs nav finišs. Izraisi sadursmes, 10sec/5 starta pozīciju sods, nepietiekami degviela pēc finiša, dsq. Veselais saprāts izslēgts.

     [+] [-]

, 2021-08-02 09:28, pirms 3 gadiem
Ļoti nepatīkama situācija. Tik pieredzējušam pilotam, kā Sebs vajadzētu prast sacīkstes beigās sataupīt litru degvielas. Pats Fettels teica, ka visu sacīksti ir centies presēt Okonu.
Atliek parēķināt, ka mašīnas uz 70 apļiem iztērē 100 litrus, kas nozīmē, ka tie 0.7l, kas trūka principā bija viegli ietaupāmi.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-02 09:32, pirms 3 gadiem
LAIKS rakstīja: pārkāpums ir pārkāpums, sods jāsaņem, bet kkā nesamērīgi, par bistamu braukšanu un avāriju izraisīšanu 10sek, bet par šo diskābels, vajadzētu būt otradāk
Teorētiski, F1 tiesnešiem ir jātiek pie degvielas parauga, lai noskaidrotu ar ko mašīna ir uz priekšu kustējusies. Pieņemu, ka F1 inženieriem nebūtu problēmas saķīmiķot kaut kādu super puper šķidrumu, kas iedotu papildus mega jaudu mašīnai.
Te vairāk ir jāmet akmens Aston Martin un Fettela lauciņā, nevis tiesnešu. Par sacīkšu laikā izdarītajiem pārkāpumiem var diskutēt nebeidzami, tur ir ļoti daudz vietas interpretācijai, savukārt noteikums par litru degvielas, kas jāatstāj bākā pēc finiša ir senu senais un visiem zināms. Aston Martin tā pat, kā jebkura cita komanda pirms starta zināja, ka šķērsojot finiša līniju bākā ir jābūt degvielai.
Šis ir visiem ļoti labi zināms, maksimāli ciets un nelokāms noteikums, kuru ir muļķīgi pārkāpt.

  -2 [+] [-]

, 2021-08-02 10:00, pirms 3 gadiem
playthegame rakstīja: Ļoti nepatīkama situācija. Tik pieredzējušam pilotam, kā Sebs vajadzētu prast sacīkstes beigās sataupīt litru degvielas. Pats Fettels teica, ka visu sacīksti ir centies presēt Okonu.
Atliek parēķināt, ka mašīnas uz 70 apļiem iztērē 100 litrus, kas nozīmē, ka tie 0.7l, kas trūka principā bija viegli ietaupāmi.
Tā ir tīrākā AM komandas laža, un komandu vajadzēja sodīt nevis pilotu. Komandai jāseko tādām niansēm, un nevis pilotam kurš sacensību laikā ir aizņemts ar citām lietām. Pilotam nav jārēķina degvielas patēriņš.

     [+] [-]

, 2021-08-02 10:06, pirms 3 gadiem
protams, ka tas jādara komandai.

bet nu paziņot, ka komanda varot jebkādu degvielas kokteili uztaisīt un 0.3l to nevar konstatēt, bet 1.l gan, tas ir rēcīgi

     [+] [-]

, 2021-08-02 11:08, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tā ir tīrākā AM komandas laža, un komandu vajadzēja sodīt nevis pilotu. Komandai jāseko tādām niansēm, un nevis pilotam kurš sacensību laikā ir aizņemts ar citām lietām. Pilotam nav jārēķina degvielas patēriņš.
Nu tad jau komanda var visu laiku krāpties un pilots uzvarēt? Pofig par konstruktoru, vismaz braucēju tituls, sponsoriem arī tas patiks, visu laiku uzmanības centrā. Tas pats kas ar Kimi, nu komanda izlaida no boksiem arā, nejau viņš vainīgs, sodu dabuja Kimi. Stājoties uz starta, visi ir piekrituši noteikumiem, ir par vēlu ko čīkstēt.

     [+] [-]

, 2021-08-03 10:44, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tā ir tīrākā AM komandas laža, un komandu vajadzēja sodīt nevis pilotu. Komandai jāseko tādām niansēm, un nevis pilotam kurš sacensību laikā ir aizņemts ar citām lietām. Pilotam nav jārēķina degvielas patēriņš.
Nu i gan loģika. Taču beidz sevi apkaunot reiz.