Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Ar Verstapena pārvilināšanu Volfs grib nokaitināt "Red Bull" komandu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Ar Verstapena pārvilināšanu Volfs grib nokaitināt "Red Bull" komandu"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Žaks Vilnēvs uzskata, ka, mēģinot pārvilināt uz "Mercedes" sastāvu Maksu Verstapenu, tās vadītājs Toto Volfs vēlas nokaitināt un ietekmēt "Red Bull" komandu.

Pēc tam, kad kļuva zināms par Luisa Hamiltona pievienošanos "Ferrari" vienībai 2025. gadā, Volfs publiski neslēpj, ka viņa vietā vēlētos savā komandā redzēt tieši Verstapenu. Trīskārtējam F1 čempionam līgums ar "Red Bull" ir līdz 2028. gadam. Tomēr pats pilots atsakās kategoriski noliegt, ka varētu komandas nomainīt, sevišķi ņemot vērā šobrīd "Red Bull" aizkulisēs notiekošās nesaskaņas.

"Es nespēju iztēloties, ka Volfs gribētu dabūt Maksu," saka 1997. gada F1 čempions Vilnēvs. "Vienīgais, kā viņš no šīs idejas varētu gūt patikšanu, ir "Red Bull" komandas nokaitināšana. Nespēju iztēloties, ka Makss brauktu "Mercedes", jo viņi zaudēja titulu Maksam un "Red Bull"."

"Auto Motor und Sport" ziņo, ka Verstapena menedžeris Raimons Vermūlens Dubaijā šonedēļ ticies ar "Red Bull" komandas galvenajiem īpašniekiem no Taizemes. Lai gan diskusiju tēma nav publiski zināma, tiek ziņots, ka Vermūlens centies pārliecināt Jūvidžaju ģimeni atstādināt komandas vadītāju Kristianu Horneru no amata. Esot pat uzstādīts ultimāts - ja Horners paliks, Verstapens dosies prom. "Mercedes" komanda, iespējams, būtu labākā izvēle pirms jaunās ēras sākšanās 2026. gadā.

"Šobrīd norit daudz personīgu atriebību gan "Red Bull" iekšienē, gan ārpus komandas," secina Vilnēvs. "Šī visa lieta ir viens liels haoss. Vai komanda būtu tikpat laba bez Hornera? Ir grūti atbildēt. Vai komanda uzvarētu bez Verstapena? Iespējams. Makss uzvar, jo viņam ir lieliska mašīna, bet "Red Bull" uzvar, jo viņiem ir lielisks pilots. Bet viņš nav vienīgais lieliskais braucējs. Ielieciet mašīnā Fernando Alonso, un arī viņš uzvarēs."

Vilnēvs atzīst: "Makss uzskata, ka viņš varētu uzvarēt arī ar "Mercedes" un "Ferrari". Viņam ir šādi jādomā. Un varbūt viņš patiesi varētu radīt šo atšķirību, kas ļautu uzvarēt. Tomēr mēs to neuzzināsim līdz brīdim, kad viņš nomainīs komandu. Šobrīd viņš sakauj Serhio Peresu, un tas viņam liek izskatīties apbrīnojami. Bet mēs nezinām, cik Peress patiesībā ir labs. Zinām tikai to, ka viņš nav tik labs kā Verstapens."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv