Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress: "Nevēlos iedziļināties detaļās, bet mums jāstrādā kā komandai"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Peress: "Nevēlos iedziļināties detaļās, bet mums jāstrādā kā komandai"
Serhio Peress. Foto: EPA/JAMES ROSS

''Domāju, ka mūsu automašīna sacīkstēs būs ātra. Šajā trasē nav viegli kontrolēt riepu nodilumu, tāpēc būs interesanta cīņa,'' tā pēc uzvaras Austrālijas GP kvalifikācijā teica Makss Verstapens, kuram šis bija 22. ''pole-position'' karjerā. Tikmēr komandas biedrs Serhio Peress atzina, ka viņš cerot, ka līdz rītdienas sacīkstēm problēmas būs atrisinātas.

Austrālijas GP kvalifikācijā sestdien ātrāko laiku uzrādīja F1 kopvērtējuma līderis Makss Verstapens, kamēr otro un trešo vietu noslēdzošajā lidojošajā aplī izcīnīja abi ''Mercedes'' piloti. Neveiksmīga kvalifikācija Serhio Peresam, kurš jau pirmajā kvalifikācijas kārtā izlidoja no trases, tādējādi svētdien sacīkstes meksikānis startēs no pēdējās vietas.

"Domāju, ka pēdējā mēģinājumā nobraucu labu apli. Bija ļoti grūti panākt riepu darba diapazonu, lai uzreiz sāktu uzbrukt, taču pēdējā aplī man veicās labi. Esmu ļoti apmierināts ar šo apli un to, ka izcīnīju, izcīnot "pole-position". Tagad ar nepacietību gaidu sacīkstes. Kvalifikācijā gandrīz notriecu putnu, bet, par laimi, no tā izvairījos. Pilsētas trasēs tā dažkārt gadās. Neesmu noraizējies par formulas uzticamības problēmām. Domāju, ka esam atraduši pareizos regulējumus un varam turpināt braukt tādā pašā virzienā. Domāju, ka mūsu automašīna sacīkstēs būs ātra. Šajā trasē nav viegli kontrolēt riepu nodilumu, tāpēc būs interesanta cīņa. Šajā trasē esmu tikai vienreiz kāpis uz goda pjedestāla, bet šajā svētdienā vēlos spert nākamo soli uz priekšu,'' tā Makss Verstapens.

"Ļoti slikts rezultāts, briesmīga diena. Jau trešajā treniņā man bija problēmas, bet pirms kvalifikācijas mēs domājām, ka esam tās atrisinājuši, taču patiesībā tā nebija. Ļoti ceru, ka līdz rītdienas sacīkstēm problēmas būs atrisinātas, jo pretējā gadījumā būs ļoti grūti. Nevēlos iedziļināties detaļās, bet mums jāstrādā kā komandai, lai līdz startam visu atrisinātu. Sacensībās ir ļoti svarīgi censties pēc iespējas samazināt zaudējumus," tā Serhio Peress.

Kvalifikācijas rezultāti:


Izmantotie resursi:
F1 - The Official Home of Formula 1® Racing

Vai Peress Austrālijas F1 posmā finišēs Top 6?

  • 59

  • 21