Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:147, Did:0, useCase: 3

Žinels de Viljē: "Ne viss norisinās pēc plāna"

Žinels de Viljē: "Ne viss norisinās pēc plāna"
Žinels de Viljē Dakāras tuksnesī
Foto: AFP

Žinels de Viljē, kurš pagājušajā gadā Dakāras ralliju pabeidza 11. vietā, uzskata, ka pirms Dakāras rallija izteikt prognozes ir ļoti grūti, jo ne vienmēr viss norisinās kā vēlētos.

Žinels de Viljē, kurš brauc ar ''Volkswagen Touareg'' automašīnu, 2007.gada Dakāras rallijā pēc aizvadītajiem deviņiem ātrumposmiem bija kļuvis par sacensību līderi, taču tad viņu pievīla tehnika, kas beigās sportistu kopvērtējumā atmeta uz 11. vietu. ''Volkswagen'' komandas līderis un Marokas rallija uzvarētājs Žinels de Viljē uz šī gada Dakāras ralliju raugās ļoti piesardzīgi un mierīgi.

"Esmu mierīgs," iesāk de Viljē. "Es pirms gaidāmā starta dodu priekšroku savai ģimenei, ar kuru arī tagad atpūšos un pavadu laiku. Visu cauru gadu mēs esam smagi strādājuši un trenējušies, tāpēc mēs esam gatavi."
Runājot par komandas vai viņa stratēģiju Dakāras rallijam, pilots atzina, ka tā īsti nav nepieciešama.

"Es tiešām domāju, ka stratēģija nav vajadzīga. Ne vienmēr viss norisinās pēc plāna. Pats galvenais ir neizkrist ārpus pirmā desmitnieka. Jau ar pirmajām dienām jācenšas būt vadošo pilotu pulkā. Tieši Mauritānijas ātrumposmos ir jābūt savā labākajā formā, jo tajos ātrumposmos var zaudēt ļoti daudz. Domāju, ka šeit zināmā mērā arī varētu izšķirties, kuri piloti tad arī cīnīsies par uzvaru Dakāras rallijā."

Uz jautājumu, vai ar tehniku šogad daudzmaz viss būs kārtībā, pilots atzina, ka pie mašīnās šogad ir strādāts ļoti daudz.
"Viss, kas atgadījās pagājušajā gadā, ir aizmirsts un es par to negribu vairs domāt. Problēmas ar tehniku var atgadīties katram. Ja runājam par mūsu mašīnu, tad tā ir pilnībā uzlabota un tā būs daudz uzticamāka nekā pagājušajā gadā. Tagad tā būs tāda, lai mēs varētu uzvarēt."

Izmantotie resursi:
www.dakar.com

  +8 [+] [-]

, 2008-01-02 11:22, pirms 17 gadiem
nu pareizi ka nebus pec plana! neviens pirms dakaras nebus iedomajies ka uzvares OSCar!
Slēpts komentārs: copmanis

  +2 [+] [-]

, 2008-01-02 12:15, pirms 17 gadiem
tu esi dzirdejis par tadu lietu humora izjuta?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-01-02 15:49, pirms 17 gadiem
buutu labi, ja kopveerteejumaa OSC` iekljuutu pirmajos 15. Ja kaadaa posmaa kaada ekipaazja no LV ielauztos pirmajaa seshniekaa - excellent

  +1 [+] [-]

, 2008-01-02 18:04, pirms 17 gadiem
skorpix

tas ir pilnigi reali jo ja atceramies tad pirms paris gadiem musejie divus posmus pirms finisa iztijas atrodoties 13 vieta un toreiz brauca saukans ar dambi un sogad brauc saukans ar zarinu!toreiz gan izstajas daudzi pirmie brauceji bet ar to dakara ir ipasa ka uzvaretajs ir tas kas aizbrauc lidz galam un sogad pie labas tehnikas izturibas un nelielas veiksmes ir iespejams iebraukt 20nieka un ja tiesam viss iet no rokas un ar kadu palidzibu no augsas var iebraukt 15nieka