Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Uzars uzvar Baltijas čempionāta posmā

Uzars uzvar Baltijas čempionāta posmā
"Latvijas Lielā balva 2009"
Foto: Agris Samcovs, "Zemgales Ziņas"

Baltijas čempionātā ūdensmotocikliem "Latvijas Lielā balva 2009" divas godalgas izcīnīja Ozolniekos bāzētā kluba "Jet Ski Racing" sportists Jānis Uzars. Ski Stock klasē viņš ieņēma pirmo vietu, bet Ski GP - trešo.

Baltijas čempionāta pirmajā posmā Jelgavā Latvijas ūdensmotociklistiem spēcīgu konkurenci veidoja igauņi. Ūdensmotociklu jaudīgākajā Ski GP klasē, kur braucamajiem ir no 150 līdz 200 zirgspēku un ātrumi tuvojas 100 kilometriem stundā, ziemeļu kaimiņi aizņēma pirmās divas vietas (Egon Ypraus, Andres Kalmer), savukārt Jānis Uzars ierindojās trešajā vietā. Pērnā gada čempionu Intu Šteinbergu piemeklēja tehniska ķibele - trešajā braucienā atteica mocis, līdz ar to septītā vieta, bet kopvērtējumā ceturtā.

Nosacīti rāmāk ritēja Ski Stock klases sacensība, kur Uzars bija pārliecinošs līderis. Otrajā vietā igaunis Markus Lutsokerts, trešajā - Uzara kluba biedre Liene Allere.

Allere piedalījās arī sieviešu konkurencē Ski Ladies Limited klasē, kur bija labākā. Otrā vieta - igaunietei Elīnai Kārnemai, bet trešā - Jāņa Uzara māsai Elgai Uzarei.

Toties Runabout klases pasaules čempionei Nellijai Šlēgelmilhai nebija konkurentu. Braucot kopā ar trim šīs klases iesācējiem vīriem, viņa varēja vien rādīt piemēru, un to arī darīja, finišējot kā ātrākā, pirmā un vienīgā. Puišu trijnieka galvgalī savukārt tika jelgavnieks Māris Vanags.

Vairāku stundu garumā sacensības Jelgavā no Lielupes krasta un tilta vēroja daudzi jo daudzi pilsētnieki. Rīkotāju pārstāvis Latvijas Ūdensmotociklu asociācijas valdes priekšsēdētājs Arvīds Šteinbergs atzina, ka organizatoriski pasākums izdevies.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Zemgales Ziņas"

     [+] [-]

, 2009-05-31 11:09, pirms 15 gadiem
Yo mēn!

  +1 [+] [-]

, 2009-05-31 11:21, pirms 15 gadiem
Parasts Lietotājs rakstīja: Yo mēn!
pis zirgu