Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Seratinskis: “11. vieta Nāciju kausā motokrosā ir ļoti labs rezultāts”

Andris Liepa
Andris Liepa

Seratinskis: “11. vieta Nāciju kausā motokrosā ir ļoti labs rezultāts”
Valdis Seratinskis (no kreisās), Kārlis Sabulis, Kārlis Alberts Reišulis un Toms Macuks Foto: Andris Smilšarājs

Pirms divām dienām mājās no ASV atgriezās Latvijas motokrosa izlases braucēji Kārlis Sabulis, Toms Macuks un Kārlis Alberts Reišulis, kuri Nāciju kausa sacensībās trīsdesmit četru komandu konkurencē izcīnīja augsto 11. vietu. Latvijas komandas vadītājs Valdis Seratinskis ir lepns par braucēju uzrādīto rezultātu.

“Vienpadsmitā vieta ir ļoti labs rezultāts. Vai varēja būt labāk? Vienmēr var būt labāk, bet arī šis rezultāts ir patiešām labs. Esmu lepns par puišiem, jo viņi cīnījās melnu muti, lai sasniegtu šo vietu. Vai rezultāts būtu cits, ja būtu savi motocikli? Iespējams, ka jā, jo ASV mums bija standarta tehnika, savējie moči tomēr ir nedaudz uzlaboti, vairāk pie tiem pierasts. Bet arī ar šiem motocikliem rezultāts sasniegts labs,” komandas sniegumu vērtēja Valdis Seratinskis, kura vadītā komanda atkārtoja Latvijas otru labāko rezultātu Nāciju kausā. Augstākais rezultāts Nācijās ir 8. vieta, ko latvieši izcīnīja 2019. gadā, bet pirms tam divdesmit septiņus gadus labākais sasniegums bija 1992. gadā izcīnītā 11. vieta.

Seratinskis neslēpa, ka sagatavošanās process tā dēvētajām Olimpiskajām spēlēm motokrosā bija gana spraigs un sarežģījumiem bagāts, taču viss tika atrisināts un uzstādītais uzdevums ir izpildīts.

“Braucējiem nekādas aizķeršanās sagatavošanās procesā nebija, viņi gatavojās tā kā gatavojas uz katrām sacensībām, varbūt šoreiz pat mazliet vairāk. Kas sasitās ar visu menedžmentu, tas gan bija traks piedzīvojums. Sākotnēji viss gāja pēc plāna, bet viss sagriezās kājām gaisā, kad Pauls Jonass pēdējā brīdī atteicās piedalīties. Principā tajā brīdī viss bija jāsāk no nulles. Tad vairs nebija tikai vienam cilvēkam motocikls jāatrod, bet jau diviem, kas vēl vairāk sarežģīja visu šo situāciju. Nedaudz panervozējām un tikām galā. Tiesa, stresiņš beidzās tikai svētdien vakarā pēc sacensībām. Par Reišuļa moci zinājām, ka tur viss būs kārtībā, bet par Macuka motociklu, kuru mēs nomājām, līdz pat pēdējam brīdim satraucos cik jauns viņš ir, vai novilks sacensības, kas ir ar viņu darīts, kas nav darīts. Bet ar Toma motociklu arī viss bija kārtībā. Sabulim mums nācās pirkt jaunu braucamo turpat uz vietas. Un ar to viss arī nebija beidzies. Tur nebija tā, ka tu nopērc un tev atved, mums pašiem viņš bija jātransportē no Kalifornijas uz Čikāgu, jo nekur citur nevarēja dabūt tādu moci, kas ir šā gada ražojuma, visi ir pārgājuši jau uz jaunajiem. Bet mēs viņu dabūjām. Paspējām viņu notestēt, salikt savus amortizatorus, salikt savas lietas virsū, kas nepieciešamas Kārlim.”

“Šo visu būtu grūti izdarīt bez atbalstītājiem. Vislielāko paldies saku Latvijas motosporta federācijai, SIA “Monums”, SIA “Salenieku Bloks” un SIA “Metsatek”. Tie ir tie četri atbalstītāji, kas palīdzēja mums visu šo realizēt. Tāpat paldies Arvim Sanderam un Robertam Justam, ar kuriem mēs strādājām roku rokā. Tāpat atsevišķs paldies sportistiem, kuri trasē izdarīja visu, lai Latvijā par viņu veikumu būtu lepni.”

Par uzvarētāju Nāciju kausā kļuva ASV vienība, kas uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa pēc desmit gadu pārtraukuma. Otrā palika Francija, bet labāko TOP3 noslēdza Austrālija.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv

     [+] [-]

, 2022-09-30 12:15, pirms 2 gadiem
Labs, braukt uz ASV un tur vēl pirkt moci. Bet laikam lētāk, kā vest savus.

     [+] [-]

, 2022-09-30 13:01, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Labs, braukt uz ASV un tur vēl pirkt moci. Bet laikam lētāk, kā vest savus.
Viņi irēja močus nevis pirka.

     [+] [-]

, 2022-09-30 14:22, pirms 2 gadiem
Jāpiekrīt, TOP10 bija tikai motokrosa lielvalstis, no otrā ešelona mēs varētu teikt, ka uzvarējām

     [+] [-]

, 2022-09-30 16:49, pirms 2 gadiem
nr33, izlasi rakstu. Tur teikts, ka Sabulim nācās pirkt jaunu moci. Tad pieņemu, ka tā arī bija.