Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Blakusvāģu braucēji brāļi Daideri vairāk kā pēc gada ilgas pauzes startēs Latvijas čempionātā

Andris Liepa
Andris Liepa

Blakusvāģu braucēji brāļi Daideri vairāk kā pēc gada ilgas pauzes startēs Latvijas čempionātā
Publicitātes foto

Titulētie Latvijas blakusvāģu motokrosa braucēji Jānis un Lauris Daideri atkal apvienojušies, lai startētu Latvijas čempionātā. Viņu pirmā parādīšanās trasē notiks jau šo svētdien, 2. jūlijā, Alojā.

Pēdējo reizi brāļi Daideri kopā Latvijas meistarsacīkstēs piedalījās 2021. gada sezonā, kad viņiem pietrūka tikai viens punkts, lai kopvērtējumā apsteigtu Kristofa Santermana/Elvija Mucenieka ekipāžu un izcīnītu Latvijas čempiona titulu. Uz vienu sezonu paņemot pauzi, sacensību apritē Daideri atgriezīsies jau šo svētdien “Jaunzemnieku” trasē ar dalību Latvijas čempionāta 3. posmā.

“Sākumā bija doma nobraukt tikai Api par godu “Vaidavas kausa” 50 gadu jubilejai, bet plāni nedaudz pamainījās, jo bračka apsolīja nobraukt Alojas posmu. Jānoslauka no motocikla putekļi, jāskrien uz veikalu pēc rezerves daļām un jāliek tās virsū. Nobrauksim trīs mazus treniņus, jo Lauris zina uz kuru pusi kantēt, es zinu, kur atrodas gāzes rokturis un brauksim uz Aloju,” par atgriešanos sportā pavēstīja Jānis Daiders, kurš kopā ar brāli Lauri 2011. gadā kļuva par pasaules vicečempioniem, bet 2009. gadā izcīnīja bronzu.

Daideri šosezon netēmē uz Latvijas čempiona titulu - viņu plāns atlikušajā sezonas daļā ir nobraukt tikai trīs no pieciem gaidāmajiem posmiem.

“Mērķis nobraukt Aloju, Api un Madonu. Mums nav uzstādījums cīnīties par augstām vietām, drīzāk braukt ar baudu. Alojā brauks arī brāļi Lielbārži, kuri ir ļoti spēcīgi un labi brauc pasaules čempionātā, ne viņiem, ne kādam citam bez cīņas uzvaru neatdosim.”

Vaicājot par iespējamo Latvijas izlases pārstāvēšanu Nāciju kausā Jānis Daiders atbildēja izvairīgi: “ Ir kaut kas runāts, ir kaut kas prasīts, bet šobrīd par to nedomājam.”

Pēc Latvijas čempionātā aizvadītajiem pirmajiem diviem posmiem, sacensību kopvērtējuma līderi šobrīd ir Māris Rupeiks ar Kasparu Liepiņu (MX Moduls), otrajā vietā atrodas Daniels un Bruno Lielbārži (KTM Motofavorīts), bet trešie – lietuviešu ekipāža Tomass Baltušis/Mantvidas Baltušis.

Latvijas motokrosa čempionāta 3. posma sacensības visas dienas garumā no “Jaunzemnieku” trases Alojā tiešraidē varēs vērot TV kanālā “Best4Sport TV”.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv