Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanim debitantu ieskaites pjedestāls otrajā F4 braucienā Barselonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanim debitantu ieskaites pjedestāls otrajā F4 braucienā Barselonā
Foto: ACI Sport

Jau sākumā ieguvis vairākas pozīcijas, Tomass Štolcermanis aizvadīja stabilu un labu otro braucienu Itālijas F4 čempionāta sestajā posmā Barselonā, finišējot astotajā vietā. Čempiontitulu priekšlaicīgi nodrošinājis viņa komandas biedrs Fredijs Sleiters. Štolcermaņa pārstāvētā "Prema Racing" tikmēr izcīnījusi titulu komandu ieskaitē.

Štolcermanis startēja no 12. pozīcijas, bet pēc pirmajiem līkumiem bija jau devītais. Vadību no pole position noturēja Sleiters, bet aiz viņa iekārtojās Hiju Jamakoši ("Van Amersfoort Racing") un Akšajs Bohra ("US Racing").

Tikmēr daži piloti palika startā, tostarp otrās starta pozīcijas ieguvējs Džeks Bītons ("US Racing"). Aizmugurē notika sadursme, avarējot vairākiem braucējiem, un trasē devās drošības mašīna. Štolcermanim tobrīd priekšā atradās komandas biedrs Alekss Pauvels, ar kuru notiek cīņa par 2024. gada Itālijas F4 titulu debitantu ieskaitē.

Aiz drošības mašīnas pavadījuši četrus apļus, piloti turpināja sacīksti. Pirmajā līkumā Štolcermanis iebrauca devītais, bet tad pazaudēja pozīciju komandas biedram Rašidam Al Daheri.

Turpmākajos apļus pirmā desmitnieka beigās un otrā sākumā notika visspraigākās cīņas, kam arī galveno uzmanību pievērsa televīzijas kameras. Štolcermanis mēģināja atgūt zaudēto un lūkoja veikt apdzīšanu, taču vienlaikus bija jāuzmanās no aizmugurē braucošajiem, kuru nolūks bija līdzīgs.

Tuvojoties finišam, vairākas pozīcijas pazaudēja Maksims Rēms, kā rezultātā uz devīto vietu pacēlās Štolcermanis. Latviešu braucējs turpināja cieši sekot Al Daheri formulai un pēdējā aplī sagaidīja iespēju tikt viņam priekšā, kas deva astoto vietu finišā. Debitantu vērtējumā Tomass guva trešo vietu, piekāpjoties Kīnam Nakamuram-Bertam un Pauvelam.

Sleiters visu braucienu turējās nepilnu sekundi priekšā Jamakoši un izcīnīja jau 13. uzvaru sezonā, kā arī četrus braucienus pirms čempionāta beigām nodrošinājis Itālijas F4 čempiona titulu.

Trešais brauciens šovakar plkst. 18:15 pēc Latvijas laika. Tiešraide būs vērojamas Itālijas F4 čempionāta "Youtube" kanālā.

2. brauciens:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv