Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kallio piedalīšanās nākamajā posmā zem jautājuma zīmes

Kallio piedalīšanās nākamajā posmā zem jautājuma zīmes
Mika Kallio
Foto: AFP

Šīs sezonas labākajam Moto GP debitantam Mikam Kallio var nākties izlaist šīs nedēļas nogalē notiekošo ASV Grand Prix. Somam konstatēta smaga pirksta trauma, kuru viņš guva iepriekšējā posmā Asenē, kad piedzīvoja kritienu pēdējā līkumā.

"Pramac Ducatti" braucējs cīnījās par sesto pozīciju, kas būtu augstākais sasniegums viņa Moto GP karjerā, tomēr trīs līkumus pirms finiša piedzīvoja kritienu. Rezultātā soma kreisā roka pakļuva zem motocikla, kur palika līdz motocikls apstājās. Kā vēlāk izrādījās Kalio zeltnesis bija smagi savainots: "Tik neticamas sāpes tam pašam pirkstam man bija jau pirmajos Moto GP testos Valensijā. Varbūt labāk būtu, ja to nogrieztu. Man ir žēl, ka sacīkste tā izvērtās. tā bija mana kļūda un es ļoti atvainojos savai komandai, kura man bija sagatavojusi izcilu motociklu." Kallio arī izklāstīja savas ārstēšanās turpmāko gaitu: "Šobrīd es došos uz Somiju, kur pārbaudīšu sava pirksta stāvokli, bet darīšu visu iespējamo, lai varētu piedalīties nākamajā posmā Lagunasekā."

Komandas Fabiano Sterlačini piebilda, ka trauma nav tik nopietna, kā komandai licies sākotnēji: "Sākumā trauma likās krietni smagāka, tomēr pateicoties ārsta Klaudio Kostas slēdzienam, izrādījās, ka trauma nav tik nopietna, pat neraugoties uz Kallio izteikumiem par iespējamo nestartēšanu nākamajā posmā. Rīt viņam būs vairākas papildus medicīniskās pārbaudes Somijā, pēc kurām mēs zināsim teikt ko vairāk. Šobrīd esam kopā ar viņu un ceram, ka viņš spēs atgrizties pēc iespējas ātrāk."

Sterlačini arī uzteica Kallio Asenes trasē: "Mēs lepojamies ar viņu. Mika aizvadīja lielisku sacīksti, neskatoties uz ne pārāk labo vietu kvalifikācijā un sacīkstes sākumā. Mēs esam apbēdināti par viņa pieļauto kļūdu, bet tādas lietas sacīkšu pasaulē gadās."

Mika Kallio šobrīd Moto GP klases kopvērtējumā ar iegūtajiem 26 punktiem ierindojas 15.vietā.

Izmantotie resursi:
autosport.com
motogp.com

     [+] [-]

, 2009-06-29 14:14, pirms 15 gadiem
Žēl jau ir,ka tā gadījās,bet jāskatās uz priekšu un vēlēsim veiksmi turpmāk.