Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Leģendārajās Makao GP sacensībās vairs netiks izmantotas F3 mašīnas

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārajās Makao GP sacensībās vairs netiks izmantotas F3 mašīnas
Foto: Motorsport.com

Kopš 1983. gada Makao "Grand Prix" sacensības aizvadītas ar "Formula 3" kategorijas mašīnām, bet no nākamā gada tās aizvietos "Formula Regional" spēkrati.

Makao GP pirmo reizi norisinājās 1954. gadā un sākotnēji tās bija sportskāru sacīkstes, pirms 1961. gadā pirmo reizi tika izmantotas formulas, sākotnēji "Formula Libre" klases auto. 1974. gadā tas atkal tika mainīts un uz starta bija jāstājas ar "Formula Pacific" tehniskajiem noteikumiem atbilstošām mašīnām. Savukārt no 1983. gada šīs bija sacensības F3 klases formulām.

F3 komandas Makao GP izcīņu aizvadījušas 38 reizes, bet no 2020. līdz 2022. gadam, sakarā ar ceļošanas ierobežojumiem pandēmijas laikā, sacensības iekļāva Ķīnas F4 čempionātā. Kopš 2016. gada sacīkstes Makao pilsētas ielu trasē ieguva FIA F3 Pasaules kausa statusu, savukārt no 2025. gada tas būs "FRegional" Pasaules kauss.

FIA skaidro, ka šīs izmaiņas ir loģisks solis, ņemot vērā junioru formulu kategoriju attīstību pēdējos gados. Kopš 2020. gada FIA F3 čempionāts ir vienīgais, kurā tiek izmantotas attiecīgās specifikācijas mašīnas, kamēr agrāk pēc vienādiem tehniskajiem noteikumiem tās tika lietotas F3 sacensībās visā pasaulē. "FRegional" tikmēr, neskatoties uz dažādiem šasiju un dzinēju ražotājiem, pēc līdzīgiem noteikumiem tiek izmantotas dažādos kontinentos.

Savulaik par Makao GP uzvarētājiem kļuvuši arī tādi piloti kā Airtons Senna, Rikardo Patrēze, Mihaels Šūmahers un Deivids Kulthards.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-05-29 11:22, pirms 4 mēnešiem
Lūk šī ir sacīkste, ko ir vērts noskatīties visiem, kam patīk apdzīšanas un dinamika trasē, kā arī vienlaikus ir heits pret Monako. Iespējams dinamiskākās un uz aci baudāmākās sacīkstes formulu kategorijās